Skateboarding in Macedonia
Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia

skateboarding
English VersionCan't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding


Бесплатна е-пошта [email protected]:

Корисничко име:

Лозинка:


Нов Корисник?

Зачлени се!

#Sk8MKD on UNDERNET!

Анкета
Кое ви е омилено место за возење скејт во Скопје?

Кеј под камениот мост.
Спменикот на мајка Тереза.
Влае.
Пошта.
Споменик „Гоце Делчев“.
Г.Т.Ц.
М.Н.Т.
Пред олимписки базен.
Аеродром
Трготекстил
Мавровка
Жена Парк
Време:
Повеќе...

Google
skateboarding
): Статии | Скејт во МК | Места за возење | Скејтери | Екстра | Дискусии | Контактskateboarding
Sk8MKD.com - Skateboarding in MacedoniaДизајн:TeamWDS.comskateboarding

Со гордост направено во Македонија


CETNIKS
>> Скејт во МК: Историја | Видео Продукција | Галерија | Линкови | Линк до Нас
Галерија: Натпревар во Софија, Бугарија-2002. | Белград, Август 2003 | Велес натпревар | SOFIA OPEN 2004 | СТРУГА СеШ'н- 06.08.2004 | Охрид 11 Септември 2004 | Kej 21.09.04 | Влае 11.12.04 | Thrasher S.O.T.Y. 2004 | Skate More Premeire | Маџари Sk8 Crew Juni 2005 | Late Nite Rain Session | Фото сесија со Перо и Иле 18.02.2006 | mk media skater 05 | best trick '06 uno | best trick '06 by dejan | best trick '06 by don@&mrmo | Sk8 Contest 15.04.2006 М | Плочник 16 Мај '06 | МНТ 02 Јуни '06 | Rexona '06 | Rexona '06 by Dejan | Отварање Ск8парк Карпош | Јунити контест 26.06.06 | Kej 21.11.2006 | Ладна сесија | Навака-Натака | Pannonian 8 | Mask&Ball |Незнам ди терам |A Trip to Vranje

Фото галерија од доделувањето на наградата "Скејтер на годината 2004"
dcshoeco Оваа вест веќе ја објавивме но еве и неколку слики и цитатаи:

- „Иако никогаш не сме ја доделиле оваа награда двапати на ист скејтер, Danny беше единствениот логичен избор. Тој оваа година ја смени историјата на скејтобордингот, па на THRASHER не му останува ништо друго освен да го направи истото.“ - рече уредникот на THRASHER Jake Phelps при давањето на наградата.

- „ Скејтам целиот мој живот и има неколку работи кои ме одржуваат во овој спорт. Малку инспирација, малку вожња и мотивација, но исто и вие момци кои правите сево ова да вреди нешто. Како што кажав, целиот мој живот е посветен на скејтбордингот и незнам што би правел друго ако не се луѓето како Jake или Fausto или Thrasher магазинот. Ова е најпрестижната награда за мене бидејќи е доделена од дечки кои го признаваат, разбираат и почитуваат скејтбордингот највеќе што може да се разбере.
Затоа стојам овде вечерва со почит кон луѓето кои го направија скејтбординогт да биде тоа што е. - Danny Way при примањето на наградата. Повеќе...
- Colin McKay: Getting surgery for him is like getting a haircut.
- Rob Dyrdek: I mean, this is a guy who doesn’t go under anesthesia, like talks to the doctor while they’re working on his ACL.
- Chrisitan Hosoi: When I sponsored him when he was like 10. He had something extra—he had guts.

- Rob Dyrdek: When I first moved to California I went over to his house and he fucking walks in in a towel out of the shower, pulls the towel off, “What the fuck’s going on?!” swinging cock and balls at me. I’m like, “Dude, are you fucking—what in the hell? Please cover yourself.” “What the fuck? Fuck. Whatever, it’s just a dick.” So that was my first California experience at his house. And the next thing he puts on his shoes, and, “You wanna see some nude photos of my chick?”
- Colin McKay: When he was 13 is when he probably was the most confident 14 year old you’ve ever met in your life. I don’t feel like the guy has ever second-guessed himself. It’s just, “This is what I’m going to do today. Here we go. We’re doing it. It’s done.”
All images by courtesy of DCSHOECO.
Поздрав!

 

skateboarding

copyright © Sk8MKD.com 1999-2008
a division of XMKD.com