Skateboarding in Macedonia
Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia

skateboarding
English VersionCan't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding


Бесплатна е-пошта [email protected]:

Корисничко име:

Лозинка:


Нов Корисник?

Зачлени се!

#Sk8MKD on UNDERNET!

Анкета
Кое ви е омилено место за возење скејт во Скопје?

Кеј под камениот мост.
Спменикот на мајка Тереза.
Влае.
Пошта.
Споменик „Гоце Делчев“.
Г.Т.Ц.
М.Н.Т.
Пред олимписки базен.
Аеродром
Трготекстил
Мавровка
Жена Парк
Време:
Повеќе...

Google
skateboarding
): Статии | Скејт во МК | Места за возење | Скејтери | Екстра | Дискусии | Контактskateboarding
Sk8MKD.com - Skateboarding in MacedoniaДизајн:TeamWDS.comskateboarding

Со гордост направено во Македонија


CETNIKS
>> Скејт во МК: Историја | Видео Продукција | Галерија | Линкови | Линк до Нас
Галерија: Натпревар во Софија, Бугарија-2002. | Белград, Август 2003 | Велес натпревар | SOFIA OPEN 2004 | СТРУГА СеШ'н- 06.08.2004 | Охрид 11 Септември 2004 | Kej 21.09.04 | Влае 11.12.04 | Thrasher S.O.T.Y. 2004 | Skate More Premeire | Маџари Sk8 Crew Juni 2005 | Late Nite Rain Session | Фото сесија со Перо и Иле 18.02.2006 | mk media skater 05 | best trick '06 uno | best trick '06 by dejan | best trick '06 by don@&mrmo | Sk8 Contest 15.04.2006 М | Плочник 16 Мај '06 | МНТ 02 Јуни '06 | Rexona '06 | Rexona '06 by Dejan | Отварање Ск8парк Карпош | Јунити контест 26.06.06 | Kej 21.11.2006 | Ладна сесија | Навака-Натака | Pannonian 8 | Mask&Ball |Незнам ди терам |A Trip to Vranje

Opusten LAMAR Skate kontest vo skejtparkot vo Karpos
26.06.06 - Skopje
После одлуката да се прае контест се донесе одлуката тоа да биде нешто како сесија, и сите кои скааат да возат заедно навака натака, и накрај тие што ќе имаат напраено најповеќе и најдобри трикови да го бидат први. А ова вака пошо предходниот ден сите се думаа што трикови да се прават во скејтпарк во кој треба да се прилагодуваш на него ко да возиш стрит на шипки и други работи направени за друга намена. Али ај сеа тоа не е тема него контестов, ова, натпрварот по литературно. Натпреварот, па така Перо (помалиот) се тури од пробување слајдови на стрмната а кратка шипка, со никаков приод до неа, неколку пати се залепи за подлогата од базенот како флека (многу е лоша за паѓање и нејзината лепливост како шмиргла придонесува за потешки повреди) но накрај успешно го слета со што си го обезебди првото место и Јунити скејтшоп го награди со еден комплет LAMAR скирол (за тие што не знаат, тоа е даска, тркалца, осовини, шмиргла, лагери, штрафчиња и останати дрангулии потребни за да се склопи еден скирол спремен за вожња). Покрај Перо, помалиот, исто таков комплет скриол од Јунити скејтшоп си обезбеди и Риат кој направи импресивно олие од врвот на базенот од високата страна. Покрај нив тука беа и Виктор (олија, хеелови, пикови), Зифи (кршоини бексајд флипоини и еден тон нервоза од хендраилот без залет), Блажо (здрви топ 360 филип бодфи фариал и уште некои трикчиња лево десно) Иво итн... Перо (поголемиот) и Василе пристигнаа покасно и извежбаа неколку дроп-инови.
Беше лето, беше топло, беше уште потполо на зелената подлога... Што друго да се каже за контестов едноставно опуштен контест во опуштена атмосфера и во отежнати услови за возење. Па да ни се множат контестите и поздрав до Јунити скејтшоп кој ги обезбеди наградите како промоција на новите даски LAMAR кои имаат одличен однос цена/преформанси!
Воздра!

skateboarding

copyright © Sk8MKD.com 1999-2008
a division of XMKD.com