Skateboarding in Macedonia
Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia

skateboarding
English VersionCan't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding


Бесплатна е-пошта [email protected]:

Корисничко име:

Лозинка:


Нов Корисник?

Зачлени се!

#Sk8MKD on UNDERNET!

Анкета
Кое ви е омилено место за возење скејт во Скопје?

Кеј под камениот мост.
Спменикот на мајка Тереза.
Влае.
Пошта.
Споменик „Гоце Делчев“.
Г.Т.Ц.
М.Н.Т.
Пред олимписки базен.
Аеродром
Трготекстил
Мавровка
Жена Парк
Време:
Повеќе...

Google
skateboarding
): Статии | Скејт во МК | Места за возење | Скејтери | Екстра | Дискусии | Контактskateboarding
Sk8MKD.com - Skateboarding in MacedoniaДизајн:TeamWDS.comskateboarding

Со гордост направено во Македонија


CETNIKS
>> Места за возење: Скопје | Велес | Кочани | Прилеп | Битола

Места за возење!

За скејтерите е интересно да возат на рамни површини како на пример мермер, асфалт, потоа на скали, шипки, ѕидови, коси површини и се друго на што можат да направат некој трик. Скопје има многу интересни места за возење. Историјата покажува дека скејтерите во различен временски период имале различно главно место за возење (каде што се собираат во најголем број), покрај другите места на кои не се вози толку често. Така например како главни места за возење порано биле паркингот пред олимпискиот базен, споменикот на паднатите борци на ЦК, кејот на Вардар под камениот мост, а денеска главно место може да се каже дека е скејтпаркот. Со зголемувањето на бројот на скејтерите се изнаоѓаат се повеќе места за возење.

Моментално немаме информации за местата за возење во другите градови во Македонија но наскоро би требало и тоа да се среди. Ако има заинтерсирани од другите градови, слободно нека пуштат маил на [email protected] за да ги ставиме тука и местата за возење од нивниот град.

 

 

 


Статистика:

 

skateboarding

copyright © Sk8MKD.com 1999-2008
a division of XMKD.com