ВИДЕО ГАЛЕРИЈАЕ-маилГлупостиНаградна ИграEnglish Version
 
acid wear
Velofest
alpinizam.org
plagij.at
paragliding club Vertigo
blog za skiroli
SkopjeClubbing
Нека Xmkd.com биде моја почетна страна! Нека Xmkd.com биде една од моите омилени вебстрани!
 

 

 



денеска е:
За постари ГЛУПОСТИ клик овде!!!

xmkd plagijat Топ листа надреалиста според Плагиј.ат
Се улежавме малце.. новогодишни празници се. Се јаде, се пие (многу повеќе од дозволеното), а плус и се селиме во нови канцеларии (поздрав за civ!). Уште неколку дена ќе бидеме во зимски сон, а после тоа.. пак продолжуваме турбо.
Заврши 2005, па како и сите, така и ние решивме да ги прогласиме нашите фаворити. Демократски и фер, ова е официјалниот избор на plagij.at: Појќе на њњњ.плагиј.ат...
_____________________________________
xmkd hahahah:))))
Еве ви три смешни клипчиња... за даунлоуд знаете:) клик на соодветната сликичка за клип:)секоја слика е различен клип. хахахах:))
_____________________________________
xmkd plagijat За вас само земјотрес #1
Нова година е за два дена, а за уште 3 дена од тогаш се случува многу интересна дешавка. Добро познатите организатори и добро познатото место ќе бидат здомилиште на 3 супер домашни бендови и уште еден ненормално добар странски бенд. Станува збор за првата свирка во 2006 година која ќе се случува на 03.01.2006 во вулкан од 20:00 часот. Појќе на њњњ.плагиј.ат...
_____________________________________
Одамна работеше едно многу добро дуќанче што продаваше интересни дискови и плочи кое за жал пред извесно време испушти душа, па за да може мирно да почива моравме да му одадеме почит нему, а воедно и на двајцата чичковци кои работеа таму. Ден сабота, добар ден за свирка, а уште подобар просторот каде што се одржува. Појќе на њњњ.плагиј.ат...
_____________________________________
xmkd EQUIPOIZE CREATIONS НА УЛИЦА МАКЕДОНИЈА
Во последните три дена од годината што изминува, скопјани ќе имаат можност да ја почувствуваат новогодишната магија на златно-сината улица „Македонија”. На 29, 30 и 31 декември Cosmofon подготви новогодишна програма на улица „Македонија” каде што сите минувачи ќе ги забавуваат професионални музичари и акробати, приредувајќи претстави и забава за сите генерации. Една од главните ѕвезди кои ќе не забавуваат на улицата во текот на овие три дена се EquipoiZe Creations, група од Грција која професионално се занимава со виртуелни театарски композиции. Нивната уметност и перформанс се совршена комбинација од жонглирање, музика, танц, уличен театар, акробации, анимации и циркуски вештини. Грчките медиуми ги опишаа како “авантура со циркуска уметност која раѓа возбуда”, кога настапија на Олимпијадата во Атина минатата година. Групата е составена од 6 професионални забавувачи (Xristos, Marion, Alexandros, Gianna, Stella и Axileas), кои изведуваат соло точки, дуети и групни жонглирања, пантомима, театарски перформанси и акробации. Појќе ...
_____________________________________
xmkd plagijat AcouSunStic кога повторно?!?
Интимна атмосфера, во кино-салата на МКЦ се на се накај стотина луѓе, многу познати лица, мал шанк и штанд со актуелни маици и CD-а.

Дарко Тасевски и Ронит Бергман од OneOfUs го отворија долгоочекуваниот AcouSunStic. Темница, две пригушени лилави светла и многу многу многу свеќи на подот! Ронин насмеана и видно расположена за ова нешто. За мене прилично непознати нешта, за прв пат во Р.Македонија вистински бенд кој во последно време е во мода во инди светот. Настап кој може да се спореди со настапите на Cat Power, Jeff Buckley, Apostle of Hustle... Појќе на њњњ.плагиј.ат...
_____________________________________
xmkd FORT MINOR ON TOUR
Сакате ХИП ХОП? Слушнете ги Fort Minor. Едни од најиновативните хип хопери моментално. А кој е во УСА или Канада може и да ги фати на турнеја во текот на Јануари и Фебруари. За повеќе инфо чек дер сајт ет www.fortminor.com
_____________________________________
xmkd plagijat Entreat. + Elodea + Bill Skins Fifth во Вулкан
Клубот Вулкан најавува уште една супер дешавка за љубителите на тврдиот звук.
На 25.12. во Скопје гостува Entreat. од Словенија, бенд под закрила на феноменалните Moonlee Records. Како нивна подршка ќе имаме прилика да ги видиме и нивните сонародници Elodea, а честа на домаќинот ќе ја брани скопскиот бенд Bill Skins Fifth.
Појќе на њњњ.плагиј.ат...
_____________________________________
xmkd plagijat Предновогодишна недела во Точка
На 26. 12 (понеделник), 20.30 часот, во Културниот центар Точка ќе се отвори провокативната изложба на Александар Станковски насловена "Сновиденијата на Пандалф Вулкански" која е дел од проектот Слевање на маргините. "Важно е да се истакне (и токму затоа можеби ова е една од неговите најзначајни изложби!) дека во конкретните 19 масла фино избалансирани се наоѓаат четирите "опсесивни" теми на неговото творештво (самото сликарство, политиката, сексуалноста, пријателствата) низ кои се движи толку супериорно. Како гледачот во еден шарен лунапарковски воз да патува низ малку деформираниот, едновремено убав и град, страшен и разнежувачки, предел на историјата на уметноста, гледајќи пред себе класични актови и композиции, гестови импресионистички, експресионистички, поинтилистички..., надреализам, дадаизам, поп арт, па дури и малку флуксус-објекти врз сликите... Една од клучните "деконструктивистички стратегии" на Станковски е хуморот, се разбира, кој можеби е највидливиот аспект на неговите дела, а особено на конкретнава изложба. Но, јасно треба да се каже дека неговата иронија и хумор всушност имаат деконструктивистичка жичка во однос токму на историјата на уметноста. Станковски едновремено е фасциниран и длабоко посветен на сликарскиот медиум, но и дека тој, од друга страна, постојано и понекогаш многу радикално ги преиспитува границите на тој медиум, и во смисла на техниките и во смисла на темите. Таа страсна амбиваленција е една од клучните точки во творештвото на Александар Станковски. Уметноста нема никаква смисла ако не руши, особено ако не ги руши општите места, клишеата, стереотипите. Станковски се обидува да ја разбие препознатливоста на прв поглед, лесните и брзите формули на читање, и да ни ја понуди амбивалентноста во сета нејзина раскош: ем го сака сликарството до последниот пигмент, ем постојано иронично го исмева, не воздржувајќи се понекогаш да го изобличи во карикатуралност - како што некогаш правеа Гоја или Пикасо" (од текстот на Никола Гелевски).
 
На 27. 12 (вторник) со почеток во 12 часот на пладне ќе се отвoри саемот на книги и ракотворби кој ќе трае до петок до 20.30 часот.

Истиот ден, во 20.30 часот започнува по трет пат Вечерта на слем поезијата. Фокусот не е само на она што поетите го велат, туку и начинот на којшто го кажуваат. Тоа е настан на кои поетите ги изведуваат своите дела и за тоа добиваат оценки од страна на публиката. Секој оној што се смета себеси за поет, очекуваме да учествува на оваа забавна вечер. Може да се чита најразлична поезија, од љубовна, до социјална, до жанровска, до разни политички или секакви други коментари. Мото на слем поезијата? "Поентата не е во поените, поентата е во поезијата".

На 28. 12. (среда) со почеток во 20.30 ќе го одбележиме излегувањето на 40-тото издание на едицијата Магма и тоа на еден нетипичен начин, преку Вечерта за читателски мислења и книжевна дружба во рамки на која читателите ќе можат да ги искажат своите забелешки, предлози, сугестии, критики и коментари за кое било од изданијата објавени во "Магма" како и на самата едиција. Идејата на ова културното дружење е уредувачката политика на "Темплум" и едицијата "Магма" да се подложат на директна евалуација од оние на коишто им е наменета, читателите. Со тоа Темплум сака да воспостави модел на отвореност и јавност во своето работење. Настанот ќе се надоврзе на серијата необични книжевни настани во Точка како поетскиот слем, натпреварот на промотори на книги и сл.
Сценариото на вечерта предвидува читателите на "Магма" да ги упатуваат своите мислења, критики, сугестии, прашања кон уредувачкиот тим на Магма, и по потреба да добиваат одговори или контра-аргументи. Читателите можат да ги коментираат сите сегменти на едицијата или поединечните книги, дизајнот на книгите, форматот, преводите, самите уметнички дела, уредувачката политика во целост итн. Читателите кои ќе сакаат да учествуваат во настанот како влезница ќе треба да донесат една од книгите од едицијата "Магма". За возврат Темплум ќе ги награди со богата "Томбола" на книги од едицијата.

Со посебно инсистирање ве покануваме да ги посетите овие настани, да се дружиме и да ги разменуваме приказните, бидејќи ова може да биде еден од последните предновогодишни прослави во просториите на Културниот центар Точка, затоа што од 30 Јуни 2006 понатамошното опстојување на центарот е неизвесно по завршувањето на тековниот проект Слевање на маргините.
_____________________________________
xmkd plagijat Трач со Киро Трачер
Нов албум, нови членови во бендот, нов спот, свирки, концерти се само дел од причините зошто се решивме да направиме интервју со една од култните фаци во македонскиот рокенрол и општо во урбаниот и културен живот на Македонија! Доказ дека Трачери сеуште творат и опстојуваат во македонскиот музички хумус полн со пир и кртови е следново интервју кое Киро го даде ексклузивно за сите плагијатџии! Појќе на њњњ.плагиј.ат...
_____________________________________
xmkd Сакаме да ве видиме НАСМЕАНИ!!!
sunsplagij.at и SunS сакаат да ве видат вас најнасмеани на 23.12.2005 во МКЦ. Ѓоле изјави дека опремен со новите Elixir жици и куп трзалици ќе биде звонливо, и дека негово е да направи добар концерт!!!
За таа прилика plagij.at ви доделува 2 пара по 2 влезници плус 2 цд-а Мојот Сон Е Само Мој.

Во непосреден муабет со Ѓоле SunS се договоривме и како да ги доделиме овие награди! Значи вака: За да добиеш пар влезници плус цд-то ќе треба да ја исполниш следнава задача:

1. Спушти ги џинглот (клик тука) за најава на концертот кој веќе се врти по македонските радија!!!

2. Гласот до даска и слушни го повеќе пати!!!

3. Кликни тука и запеј ни ја песната за која што мислиш дека се работи!!!


Сакамe да ве видиме насмеани сите!!! а може и слика да ни пратите каде што сте најнасмеани на светот!!!
_____________________________________
xmkd Гласовите од The Simpsons
клик на сликичката да ги чуете гласовите од The Simpsons. wmv file 6.31 mb
_____________________________________
XMKD.com BALKAN BEAT BOX - Сите сме цигани!
Цел свет лудува по фолклорната музика! Еве што викаат дечкиве кога ќе кликнете на About Us на нивниот сајт : BALKAN BEAT BOX се Tamir Muskat и Ori Kaplan здружени со талентираните музичари и изведувачи Itamar Ziegler, Dana Leong, MC Tommer Yosef, Eyal Talmudi, Uri Kinrot, Ben Handler, Jeremiah Lockwood, Peter Hess и одлични вокалисти од цел свет кои се појавуваат како гости. Тамир и Ори се активни на њујоршката андергроунд сцена во бендови како Firewater, Gogol Bordello, Big Lazy, Shot'nez, Victoria Hanna... Исто така се појавуваат и како диџеи на различни журки. BBB e шоу кое произлезе од соработката помеѓу овие двајцава со еден од најдобрите израелски Vj-и Vj Alma Har'el, употребувајќи снимки од разни изведувачи во живо. Повеќе...
____________________________
xmkd Се шина бе од пенали бе педер!
Bundes liga na A1:) klik na slikata za download na klipcevo/
_____________________________________
xmkd Izlozba na Katarina Ristovska vo Tocka
_________________________________________
xmkd plagijat Zli Bubnjari како бонус!
Дел од главната вечер на Таксират ќе биде и хрватската атракција Zli Bubnjari. Тие ќе настапуваат пред влезот на Скопскиот саем, па ќе можете да се забавувате со нивниот перформанс додека го купувате пивото пред сала или додека ја чеката девојката која редовно доцни на секој концерт.. најавуваат од Литиум.
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Offpop presents a bit different music!
Во сабота 10.12.2005 во кубот Papaya Оffpop ви презентира a bit different music! Станува збор за DJ mkdsl од Белград, кој како DJ веќе 5 години интензивно работи во сите белградски клубови, но истовремено се занимава и со сопствена продукција. Музиката која ја пушта ја карактеризира како ''интелегентна музика за танц'', а е еден и од основачите на белградската electro сцена. Во својата DJ кариера веќе работел со најголемите светски имиња како richie hawtin, jeff mills, dj hell, fc kahuna и и и и многу други...според зборовите на richie hawtin, тој е еден од најталентираните диџеи од овие простори кој пушта интересна музика и сјае со чудна енергија. Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Ју вона? Ви гат ит! Еден куп Таксират награди!
taksiratrilejtitСе повеќе се загрева атмосферата пред почетокот на седмото издание на најголемиот македонски фестивал - Таксират. Одбројувањето веќе започна. Затоа, мислам дека е редно време да ве прашаме:
Ју вона?
Епа момци и девојки, ви гат ит! plagijat во соработка со Lithium Records со ептен голем мерак ви најавуваат еден куп награди поврзани со Таксират 007. Или поточно.. секој од вас, верните плагијатџии има можност да стане добитник на една од следните награди:
Влезници за сите вечери на Таксират!
ЦД-а!
Ручек/вечера со Рамбо!
Зарем можете да останете рамнодушни? Не верувам!
Повеќе детали за наградната игра можете да најдете тука . Ги чекаме вашите одговори!
_________________________________________
xmkd Информација за SMUT!
smut
No comment. Dodeka Makedonskata vlada se dogovara so Evropskata unija i Grcite, kulturata si go napravi svoeto. Makedonskata grupa SMUT gi krsi granicite na svoj nacin ostavajki zad sebe samo otvoreni oci i podzinati usti kade i da nastapi. Dzole, Darko, Dejan, Blagoja i Zlatko se amabasadorite na Makedonskata muzika i kultura. Dokaz za toa se mnogubrojnite nastapi nadvor od Makedonija. Na nivnata energija ne ostanaa ramnodusni ni Grcite otkako vo nivni race padna vtoriot album na SMUT–forever is not enough. Albumot e recenziran vo Grckite i Bugarskite vesnici a prevod od grcki na angliski od recenzijata moze da najdete na sajtot www.avopolis.gr/core/reviews/ Vo recenzijata e opfatena istorijata na makedonskata grupa, stilot sto go obrabotuva, deka kvalitetot na albumot e na svetsko nivo a na mestoto od kade doagaat ovie momci pisuva Makedonija. Koga posleden pat se slucilo ova vo Grcki medium? Zatoa nas predlog e da se svrtime malku pove}e kon domasnata kultura zasto taa e vistinskiot ambasador na Makedonija. Vokalot i liderot na bendot Dzole po ovaa tema izjavi "Mnogu ni e milo sto lugeto koi ne prifakaat, prifakajki ne nas ja prifakaat makedonskata kultura takva kako sto e. Kade i da odime svirime,nastapuvame, patuvame nie sekogas ke bideme Makedonci!"
SMUT gi spremaat pesnite za tretiot album koj stilski e porazlicen od ona sto go rabotea vo prviot i vtoriot album, no go zadrzuvaat pecatot na ova podnebje.

_______________________
seven floor Seven Floor
seven floor
Kvalitetna fotografija. da da da
_______________________
xmkd plagijat Lithium presents Таскират 007
taksiratrilejtitПо девет години љубов, разбирање, братство единство, соживот, борби за територии, крвни одмазди, војни, оази на мирот, создавање на држави, сопствени препознатливи култури, нови политички, едукативни, ослободителни, демократски, либерални, социјалистички, националистички, еколошки, гинеколошки... здруженија, факултети, сојузи и подсојузи (републичко, локално, малско ниво), група млади иритирани дилетанти, образовани да читаат и прераскажуваат како што им сече паметот, желни за простор без провокации, оружени судири и вербални конфликти, сеуште драгата 1999 година организираат еден музички фестивал под името ТАКСИРАТ.
За најголемиот фестивал во Р.Македонија, кој спојува 16 000 стилови на музика, plagij.at реши, се договори и се труди што подобро да ви ги претстави тие супер групи преку зборови, слика и звук!!! plagij.at во целост ги подржува Литиумци во обидот да ја заживеат македонската музичка сцена организирајќи вакви настани! Можност за демо бендови да настапат пред многубројна публика!
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat ЕКСКЛУЗИВНО: Интервју со SunS
Како веќе во неколку наврати најавено, групата SunS, по повеќегодишна пауза, на 23.12.2005 во 20 часот, повторно ке не израдува со еден концерт.

За SunS е познато дека триото Ѓоле + Сале + Еди во деведесетите години оставиле длабок траг на лицето на македонската R’n’R сцена. Тоа е еден од оние бендови кои можеби и не постоеле толку долго, меѓутоа дигнале доста прашина, во секој случај доволно, за и ден денес да бидат актуелни. Како воопшто дојде до SunS и до таквата музика во нашиот град, нашата држаба, ке дознаеме од интервјуто со Ѓоле - SunS.

Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat plagij.at ви ги претставува учесниците на Таксират 7: Tschebberwooky
Австријанците Tschebberwooky со својата шест члена посада оваа година на Таксират. Во 1995 година членовите од овој бенд инспирирани од фантасичните ''Die Fantastischen Vier'' почнуваат да рапуваат. Познати во помалите кругови(у маало и меѓу своите пријатели) под името ''Wood Chucks'' користејќи ништо повеќе освен една мала миксета, Beatbox, A-Capella, 3 микрофони и еден грамофон, пробуваат да сторат нешто и настапуваат по помалите клубови во Steiermark (Област во Австрија), од каде што и потекнуваат.
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Таксират 007: Работам на случајот - интервју
На 14.12.2005г. во делот кој се нарекува Новиот бран, ќе настапи еден рапер од Скопје кој постојано работи на нови спотови, албуми...
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat На Таксират и Tribute to Azra!!!
Кога веќе се организира Tribute to.. вечер, нормално беше покрај EKV да се остави простор и за Azra. Морам да признаам дека не знам многу за времето на новиот вал.. Не знам за односите помеѓу членовите на бендовите, за односите помеѓу различните бендови, за популарноста на истите.. Целото мое знаење за новиот вал се заснова на филмот Sretno dijete, неколку книги и текстови кои сум ги наоѓал на Интернет. Но, тоа не ме спречува да го промовирам моето мислење дека Azra е предводникот на новиот вал и дека ако не се појавеше Branimir Dzoni Stulic немаше да се развие рокенролот во бившата ни земја.
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat plagij.at ви ги претставува учесниците на Таксират 7: Goldie
На голема радост на македонските џанглисти(драм енд бејзери) Литиум букира и драмендбејз диџеј за овогодинашниот Таксират. Последната днб журка во Скопје со гостин диџеј беше тек во април 2005та, пред цели 10000 месеци, така да веста за доаѓањето на Goldie ќе ја прифатам, исто како кога на металците во Македонија ќе им каже некој дека им организира нив свирка(кутрите се погреота - имаат концерт па можеби и до еднаш годишно). Логин како општо познат дизелаш, со овој букинг цели на поширока таргет група (како дечишта навлечени на искршениот ритам, постари “103ka” клабери што им бил на времето омилен Roni Size и Ltj Bukem, така и дизелаши што го глеале Snatch (Guy Ritchie)), но изборот е и повеќе од одличен!
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Интервју: Пеце фром Суперхикс
pece
Армијата на фанови на Суперхикс со огромна радост ја прими веста дека популарната банда инструментале повторно ќе свири во Скопје. Помина една година од големиот концерт на Саем, па редно време беше повторно да скокаме и да се журкаме на песните глупави лесни. Уште еден интересен податок е тоа дека Суперхикс ќе се појават на сцената во МКЦ после цели седум години. За концертот, новиот албум и се што случува кај Суперхикс.. на нашите прашања одговара Пеце.
Повеќе...
_________________________________________
xmkd Среќен празник!
Мало потсетување: На денешен ден пред 62 години на второто заседание на АВНОЈ во малото босанско градче Јајце беше формирана Југославија. Првото име на Југославија била Федеративна Народна Република Југославија - ФНРЈ, која подоцна во шеесетите ги добива наставките Социјалистичка Федеративна Република Југославија - СФРЈ.
Повеќе...
Pozdrav, Jimmy.
_________________________________________
xmkd plagijat Lithium напаѓа, part 2
Литиум од својот официјален сајт повторно не бомбардираат со еден куп информации за седмото издание на нивното милениче наречено Таксират! Ска, реге, днб.. бендови, диџеи!! Има од се по нешто! Потврдени се уште неколку изведувачи, па да почнеме..
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat plagij.at ви ги претставува учесниците на Таксират 7: Mooger Fooger
Што е Mooger Fooger? Тоа е заштитен знак на серија од аналогни педали за електрични гитари Постојат 5 различни видови на педали кои се произведени, но една од нив е вистинско ремек дело и е произведена да процесира т.н. control voltages, а не аудио сигнали!! Интересното што 6-тиот модел the Analog Delay, е излезен во ограничен број од 1000 парчиња, кои станува нормално дел на колекционери? Можностите на moogerfoogers-ите, нивната флексибилност и непредвидвливост неможат да се постигнат со било која дигитална направа! Затоа наоѓаат примена кај музичари кои сакаат да бидат уникатни во својот звук!!
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Вртиме нова страница...
Едни од учесниците на годинашниов Loser fest се и момците кои самите се нарекуваат Новиот почеток... момците имаат што да кажат... па затоа нека не ве мрзи и прочитајте....
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Интервју: Koja од Disciplin A Kitschme
kichme
Човекот кој ја пишува историјата на r'n'r на просторите на поранешна Југославија одговараше на нашите прашања. Да не должам:
Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Casual Elvis д интервју
Casual Elvis, нeobaveznite mladici од Загреб свират заедно уште од средношколските денови, но под името Casual Elvis функционираат од 2003 година. Свират музика инспирирана од американскиот независен рок од почетокот на 90те години и фолкот. Имаат свирено со Archie Bronson Outfit кои издаваат за Domino Records и со side проектот на Dana Bejar од канадската The New Pornographers и Spencer King, клавијатуристот на генијалните Wolf Parade. plagij.at контактираше со Vatroslav Milos и Vladimir Basic од Casual Elvis, па еве што ни одговорија на нашите прашања. Повеќе...
_________________________________________
XMKD.com Google Fight!
internet fighterСноубордингот го скрши скејтбордингот на гугл фајт, еден од поновите заебанции на гугл каде можете да ја проверите популарноста на било кој збор во однос на било кој друг збор. Интересен тоол!
skateboarding v.s. snowboarding
____________________
xmkd plagijat ЕКСКЛУЗИВНО: Интервју со Edo Maajka
EDO Care!
Staaa se tooo? Sta? Sta? Sta? Sta se to ljudi? Sta se to dogada? Doogadaaa? ЕКСКЛУЗИВНО и за првпат во Македонија - интервју со најголемиот фраер на музичката сцена на поранешна Југославија, Edo Maajka!!! Повеќе...
_________________________________________
xmkd plagijat Главна вечер на PEACE UNLIMITED FESTIVAL (МКЦ, 28.10.2005)
Уште една одлична рокенрол забава во организација на Civil. Во петокот во рамките на главната вечер на фестивалот Peace Unlimited на бината на Младинскиот културен центар се појавија два скопски и два битолски бендови. Паркети, Д.Н.О., Two Sides и Фолтин. Повеќе...
Тхт: Филип / Фото: Сања и Џими
___________________________
xmkd plagijat Рок ми бејби!!!!
Под мо­то­то: Го­лем рок спе­ктакл – Live in Life, след­на­та са­бо­та (на 5. но­ем­ври), во клу­бот на Life ра­дио (со по­че­ток во 21 ча­сот), сто про­цен­ти во жи­во ќе на­ста­пи скоп­ска­та су­пер-кул­тур­на ме­га-хит гру­па Кул­тур­но Умет­нич­ки Ра­бот­ни­ци, на­га­ле­но на­ре­че­на КУР. Си­те за­ин­те­ре­си­ра­ни да го ви­дат овој из­во­нре­ден со­став во сво­ја­та нај­но­ва по­ста­ва ќе тре­ба да под­го­тват сим­бо­лич­ни 100 де­на­ри, кол­ку што чи­ни влез­ни­ца за кон­цер­тот. Па­тем, по спе­кта­ку­лар­ни­от на­стап на за­је­чар­ска­та Ги­та­ри­ја­да ова ле­то, овој кон­церт всуш­ност ќе би­де ог­не­на кр­ште­вка на но­ва­та по­ста­ва на Кул­тур­но... Повеќе...
Поздрав,
Shroomie

___________________________
xmkd Ден втори,на фестивалот Неограничен Мир. (txt&foto by Jimmy)
Идам накај Детскиот Театарски Центар таму каде што ви обаснував вчера, и си викам леле сега Поган Паган од вчера знаев дека ќе биде нешто техно (така го водам) бидејки моето конзерватино уво навикнато само на Р`Н`Р и на ништо друго (сем у кафана нормално на тамбурица) неможев да замислам ако ќе ја издржам оваа вечер. Повеќе...
Поздрав,
Џими

___________________________
Site sme od Skopje!
_________________________
Studentski Zivot!
ah...
_________________________
xmkd Le Tigre - Deceptacon
deceptacon
Klik na slikata za video klip od mnogu smesno no interesno igranje nareceno Aerobicon od strana na negoviot izumitel Miguel Gutierrez. Gutierrez i Howie Rigberg igraat na spotot za pesnata Deceptacon od Le Tigre. Toa e pesnata na koja vozat Ana i Arce vo noviot Skirol!
http://www.letigreworld.com/ / Tekst
___________________________
xmkd ПУФ 25.10.2005 (txt&foto by Jimmy)
Седев во сендвичара, нормално ждерев и ми беше криво што тоа неможев да го направам во нашата Стара чаршија. Со другарчињата што се враќавме од фестивалот коментиравме за сегашната запуштеност и некогашната живост на нашата Стара чаршија ( ТУРСКА ЧАРШИЈА). Си одевме од Детскиот театарски центар старо кино Напредок таму каде што пред неколку години имаше само ЦРТАНИ ФИЛМОВИ за ГОЛЕМИ. Тоа се наоѓа во Старата чаршија кога се влегува од кај Битпазар па калдрмата што води накај ликовна академија и нормално накај старо 21, Џаџо, џамијата извините но ја заборавив како се вика. Значи, влегуваш у Турска чаршија од кај Битпазар и првиот поголем сокак десно. И таму од денес 25-10-2005 па се до 30-10-2005 година ќе има еден фестивал кој веќе 6 (шеста) година се организирааааааааа. Повеќе...
Поздрав,
Џими

___________________________
xmkd plagijat Peace Unlimited Festival 2005
Овака.. вчера бев на роденден.. супер журка, одличен избор на музика и грч ладно пивце. Тамо беше и Јане од Danny Te Chuva. И ми вика: Во четврток свириме во ДТЦ (Детски театарски центар), бившото кино Напредок.
Кршоина!!! Многу се израдував зашто одамна не сум бил на нивна свирка. Од летоска кога свиреа во Куршумли ан.
Нивниот настап ќе дел од фестивалот Peace Unlimited кој ќе се одржи од 25.10. до 30.10. во организација на невладината организација Цивил. Еве што се ќе можеме да проследиме во овие неколку денови:
Повеќе...
___________________________
xmkd plagijat Jeru the Damaja во МКЦ (16.10.2005)
Младинскиот културен центар има многу значајно место во мојот живот. Бев седмо или осмо одделение (не ми текнува точно) кога отидов на мојот прв концерт во МКЦ. Свиреше еден од најдобрите бендови во поранешната ни држава - Elektricni orgazam. Zlatni papagaj, tata placa sve racune! Повеќе...
___________________________
xmkdvazelin Еве нешо поквалитетно
video clip
абе не е нешо којзнае колку квалитетно клипчево али ок е, боље е од снимките со мобилен:) бај д веј клипчево е 5 мин и е 20 мега. песните кои се снимени се voodoo people, poison i mind fields али не се цели:) абе клик на сликата и ќе видите за шо ви зборам ја уствари.
___________________________
xmkd plagijat vazelin Right! Now!
onaka samo kolku reper za deshavkite na prodigy... uste nemozam da se svestam od sto bese fenomenalen koncertot!
vakvo nesto ne sum videla do sega, ni faithless, ni system of a down, ni greenday... NISTO ne se ravnja so ova..
Ako treba da cekame pak 10 godini za naredniot koncert ondak idam uste odma i secam veni... PRED YUGOTON :) Poveke...
Pozdraf,
aLIENKa

___________________________

 



Архива на ГЛУПОСТИ!!!

муабети box
Chat Forum
email box

username



password

snow box