SNOWBOARDING in Macedonia
SNOWBOARDING in Macedonia

skateboarding
English Version coming soon...Can't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding

Колку често возиш сноуборд во сезона?
Секој ден.
Еднаш неделно.
Еднаш месечно.
Поретко од еднаш месечно.
Снежна прогноза:
Шапка
Маврово
Крушево
Отешево
Боровец
Банско

Време:
Скопје
Кликни за повеќе...
Битола
Кликни за повеќе...
Охрид
Кликни за повеќе...
Прилеп
Кликни за повеќе...
Повеќе...

Google

 

skateboarding

skateboarding

SNOWBOARDING in Macedoniaskateboarding

CETNIKS

> Галерија: XMKD Snowboard сеш'н 01| FIS EUROPA CUP | Kopaonik 2004| Snowboard сеш'н Austria 2004 | Snowboard сеш'н Mavrovo 2004 by Dejan | MK snowboard репрезентација на Дахштајн Глечер, Австрија 10.2004| MK skowboard репрезентација во Шладминг, Австрија 11.2004 | SNOW 01_2005 / Snow Session 19.02.2005 Маврово / Europa Cup 2005 / Кожув / Маврово 2005 by Шуки / Europa Cup 2006: Cosmofon press release, El gallery by Jimmy, El Gallery by Marko / El Gallery by Dejan / Slopestyle Mavrovo 2008


Europa Snowboard Cup 2006 спонзориран од Cosmofon
СЛОВЕНЦИТЕ НАЈДОБРИ НА BIG AIR НАТПРЕВАРОТ ВО МАВРОВО

cosmofon press release
all photos by Gjorgji Klincarov, New Moment

Денеска, на 18 март Маврово беше домакин на 4-от европски куп во сноубоард на кој земаа учество натпреварувачи од Македонија, Србија и Црна Гора, Бугарија и Словенија. Благодарение на Ски Федерацијата од Македонија кои беа организатори на овој настан, како и на поддршката од Cosmofon, љубителите на спортот, а особено оние на екстремните спортови, имаа можност да ги проследат во живо храбрите скокови на натпреварувачите во овој сноуборд куп.

Словенците како најискусни во оваа дисциплина се покажаа и најдобри, и ги освоија првите три места. Суса Анзе е победникот во BIG AIR на Европскиот сноубоард куп чија техника, скок и вештина беше пресудна тој да се пласира пред второпласираниот Рене Стргар и третопласираниот Матеј Павлич.

Скоковите беа со висок квалитет кој ги задоволува дури и европските стандарди на BIG AIR дисциплината. На специјално направената скокалница, оставајки ја присутната публика без здив, европските сноубордери ги демонстрираа своите вештини и спортска техника во BIG AIR. Скоковите ги оценуваа: Ваис Панагиотис од Грција (Технички делегат), Борче Јаневски од Македонија (шеф на натпреварот), а главен судија беше Жељко Милановиќ од Србија и Црна Гора.

BIG AIR е нова и атрактивна дисциплина во сноубордот која за првпат се одржува во Македонија, а љубителите на белите спортови ја оценија како најголем и највозбудлив настан кој сезонава се случил во Маврово.

Овој викенд, Cosmofon го сподели предизвикот на сноубордот со оние кои имаа можност да бидат дел од овој исклучителен настан. Традиционално, веќе трета година по ред Cosmofon ги поддржува натпреварите во сноубоард во Маврово.

Поздрав до следниот куп!

skateboarding

copyright © Xmkd.com 2004-2012
a division of XMKD.com