ВИДЕО ГАЛЕРИЈАЕ-маилГлупостиНаградна ИграEnglish Version
 
acid wear
Velofest
alpinizam.org
plagij.at
paragliding club Vertigo
blog za skiroli
SkopjeClubbing
Нека Xmkd.com биде моја почетна страна! Нека Xmkd.com биде една од моите омилени вебстрани!
 

 

 денеска е:

BLACKFIRE у LIFE!

Тууу... ама го задрвев. Пројдоа скоро две недели од концертот на Blackfire, а уште не сум шкрабнал ниеден ред на сајтов. Настапот на овој американски бенд беше дел од промоцијата на овогодинашниот Таксират. Истовремено тоа беше и отварање на сезоната во клубот на Life Radio.

Кога стигнав тамо.. пријатно изненадување. Покрај Таратур како support бенд настапија и момците од наше маало, Лоши деца. Со нов бубњар.. Жица и компанија ја отворија оваа концертна вечер. Со својот одличен и жесток настап покажаа дека се еден од најперспективните бендови во нашата земја. Да се надеваме дека наскоро ќе имаме можност да ги погледаме и во некој поголем концертен простор.
По нив настапија Таратур. Нив веќе ги познаваме од настапот на XMKD журката која се случи на 30ти март оваа година. Лоши деца и Таратур со своите настапи ја враќаат надежта во македонската рок сцена. Сепак, овие момци мораат да имаат соодветна подршка пред се од медиумите, а и од сите нас за да успеат и да станат големи бендови. Ѕвезди на вечерта беа Blackfire. За нив музиката претставува фамилијарен бизнис. Групата ја сочинуваат двајца браќа и сестра кои имаат потекло од индијанското племе Navajo. Уште еден интересен податок е дека нивната мајка продаваше албуми од бендот и собираше потписи за поголеми права на Индијанците. Некој спомна дека жената на еден од браќата ги снима нивните настапи со камера. Happy family.. баш happy! ;)

Со својата одлична музика и до негде политички ангажираните текстови.. сосема професионално си ја извршија својата задача. По настапот збореа дека се презадоволни од приемот во Македонија. Да се надеваме дека наскоро ќе ни дојдат пак. И да се надеваме дека Литиумци и во иднина ќе продолжат со вакви интересни случувања како најава на најголемиот македонски фестивал - Таксират.

Филип

муабети box
Chat Forum
email box

usernamepassword
snow box