ВИДЕО ГАЛЕРИЈАЕ-маилГлупостиНаградна ИграEnglish Version
 
acid wear
Velofest
alpinizam.org
plagij.at
paragliding club Vertigo
blog za skiroli
SkopjeClubbing
Нека Xmkd.com биде моја почетна страна! Нека Xmkd.com биде една од моите омилени вебстрани!
 

 

 



денеска е: - СЕ НАОЃАТЕ ВО АРХИВАТА НА ГЛУПОСТИ

xmkd E GO EAST records
Ве покануваме да присуствувате на официјалното лансирање на издавачката куќа.
Настанот ќе почне во Медиум (Мала Станица) во среда (26 Април) во 13 часот, со претставувањето на спотот за песната Bare Naked на групата Bei The Fish и со промоција на синглот Евтин Автомобил на Неле .К. потоа следат уште два настана:
Дружба во Custom Pub од 18-20 часот, а од 20 часот настанот се сели во кафе барот Браво, каде се планира и получасовно акустично претставување на авторите на двата сингла.
_________________________________
xmkd plagijat Reggae на школка

Помалку или повеќе дури и летото фати, а тоа е време да се излезе надвор и да се прошета во паркот. И таму слушаш добра музика, гледаш многу луѓе.... Значи повторно како и последниве 2 години во грацкиот ни парк ќе има реге журка.
Повеќе...

_________________________________
xmkd plagijat Massive Attack на 11 јуни во Скопје!!!

Легендарната британска атракција Massive Attack ќе биде главна ѕвезда на годинешното 5то издание на фестивалот Off Fest што во организација на Скопскиот џез фестивал ќе се одржи од 7 до 11 јуни. Групата ќе настапи на 11ти јуни на Скопското лизгалиште, во рамките на големата европска промотивна турнеја на своето ново CD - Collected. На тој начин, конечно, по многу неуспешни обиди, нашиот главен град ќе биде домаќин на групата која што е толку посакувана кај нашата публика.
Повеќе...

_________________________________
xmkd plagijat Edo Maajka - Stig`o cumur

Stig'o cumur!!!
Ете го и третиот, долго најавуван и уште подолго очекуван албум на Edo Maajka.
И вредеше ли целото ова чекање?
Секако. Edo повторно е во елемент. Уште еднаш растура и им ебе матер на сите без пардон. Stig'o cumur е далеку пожесток од своите претходници. Edo е едноставен и директен. Освен To mora da je ljubav, на овој албум нема да да најдете хитоидни песнички како што беа Prikaze и No Sikiriki на првите два.. Песни кои како да беа правени за радијските топ листи и кои беа хит кај најразлични генерации луѓе, од 7 до 77 години.
Повеќе...

_________________________________
xmkd Уште неколку дена и ќе се случи ХАРДКОР!
Лична покана од Мало и од Васко до сите скејтери, блејдери, бајкери, сноубордери, параглајдеристи и други Х луѓе од цела Македонија, во понеделник, 24 Април 2006, во 20:00 часот, во холот на МКЦ, обединете се заедно со њујоршкиот хархор состав кој сите одамна го чекаме "SICK OF IT ALL"!!! Со безрезервна подршка од домашните херои "TWO SIDES" и "SMUT". Без онакви шипки за качување, без обезбедување меѓу публиката и бендот, со качување на бина заедно со бендот и со евтино пиење, пред вас е еден навистина пријателски концерт, затоа што хардкорот е пријателска музика. Да ги побиеме верувањата на нашите родители, дека тоа е музика што потикнува агресивно и недолично однесување, кршење флаши од глава, повредување на другиот? Хардкорот е внатрешен повик во секој од нас, повик против тиранијата, против оние кои ги предизвикуваат најзакоравените социјални проблеми во општеството, против ставот „да му умре козата на комшијата“. Кога се шетате низ град, правите муабет за ова или за она, и ќе видите, направите, ќе слушнете нешто навистина добро, "добро" од дното на душата, добро затоа што за да се оствари некој го вложил целиот свој потенцијал, тогаш некој ќе рече: ХАРДКОР еј! Хардкор се партизаните, Бошко и Буха, Ибе Паликуќа, хардкор е Питу Гули, хардкор е борбата на народот за слободата. Хардкор е музика со порака, добронамерна порака која некои луѓе упорно не сакаат да ја слушнат. Во понеделник оваа порака уште еднаш ќе ечи директно од гласните жици на сите нас, како што ечеја бомбите на Питу, на Бошко, на Буха. Се гледаме таму!
___________________________________________

xmkd Она што одамна требаше да му се случи на Скопје!
so simple...

Simple Minds кај нас!?! Зарем е можно??? Кога почна да се шушка дека ќе доаѓаат, не ми се веруваше дека еден таков ГОЛЕМ бенд ќе одржи концерт овде, ама дознавајќи дека заслугата за тоа ја има Авалон, знаев дека не е само чаршиски муабет. Па дечките ги донесоа и Moloko, Kosheen, Faithless и Deep Purple. Помислив, алал да им е, значи сериозно си ја работат работата. Ниеден од гореспоменатите концерти не е за потценување, сите одлично поминаа и со посетеност и атмосфера, но пред се професионалност од страна на бендовите, особено настапот на Deep Purple кој за мене лично има големо значење – беше повод за најубавата пресвртница во мојот живот.
Повеќе...

_____________________________
XMKD.com Photshopping by Christopher Gilbert
Christopher Gilbert
Klik na slikata...
___________________________
xmkd BILL SKINS FIFTH + UNISON vo LIFE RADIO
Konecno, na 21 april (petok) vo LIFE RADIO, so pocetok vo 21:00 i karta od 150 denari, BILL SKINS FIFTH (Goran Petrovski-gitara, Adi
Imeri- gitara, Marko Kovacevic- tapani, Ljubinko Gjekik-vokal, i Nikola Filovski- bas) ke go promoviraat nivniot album prvenec, izdaden za skopskata etiketa FUCK YOGA. na samonareceniot disk se pomesteni 10 traki vo vremetraenje od okolu 30 minuti, snimeni vo studioto BLLA BLLA BLLA. Muzicki, albumot pretstavuva dinamicno patuvanje niz umovite i kreativnite vestini na ovaa skopska petorka, koi naglo se pretopuvaat od ranlivi zvucni pejsazi, vo furiozna klanica.
Definitivno eden od najvozbudlivite bendovi na makedonskata scena se zdobi so nosac na zvuk, spakuvan vo isklucitelen omot napraven od Krste Gospodinovski. Za poveke informacii, kako i za mp3ki od albumot, proveri go www.fuckyoga.tk Kako poddrska, vecerta ke ja zbogatat belgradskite hardkor veterani, UNISON. Bend koj preku edna dekada neumorno ja dvizi srpskata hardkor-pank scena, i zad sebe ima duzina izdanija vo koi i te kako moze da se primeti sozrevanjeto i potrebata za istrazuvanje na novi sonicni frekvencii.
I dvata benda potkovani so cista energija i opasni misli, nesomneno ke pruzat pekolno dobra svirka. Cedeto ke cini 300 denari, a posle promocijata ke moze da se nabavo vo skateshop UNITY.
_____________________________
XMKD.com Дејан Пановски - фотграф на месецот на ftvstudio.com
dpanovski @ Ftvstudio.comДејан повеќето од вас веројатно го знаат од ваму или од таму. За тие што не го знаат Дејан е еден од пионерите во агресив инлајн скејтингот во Македонија, до неодамна беше репрезентативец број 1 во Македонската скијачка репрезентација, а од пред три години започна и професионално да се бави со модна и друг вид фотографија. Покрај тоа во слободно време се бави и со сноубординг, кајт/вејк бординг, а може да го најдете на некои од околните падини со неговиот змај. Едноставно што и да фати во рака го совладува до максимум. Некои од неговите слики досега сте ги сретнале на хмкд но поводот по кој што сега пишуваме за него е успехот кој го постигна на Фешн ТВ сајтот каде моментално е изгласан за фотограф на месецот. Дејан е жив доказ дека и во Македонија може да се успее и со некои не така стандардни професии ако се посветиш на нив и ги сватиш озбилно, и ако те бива нормално :). Погледнете ги фотките во неговиот профил на ftvstudio.com и веднаш ќе сватите дека неговото место меѓу врвните светски фотографи е повеќе од заслужено.
Еве овде и ретроспектива на екстрим спортс галерии од Дејан објавени на нашиов сајт:
Ск8 контест 2006
Europa Snowboard Cup 2006
MTB Галерија
SNOW SESSION DACHSTEIN
МАВРОВО 2005
WAKEBOARDING Галерија
Инлајн скејт Фотосесија на Гоце
MAVROVO 2004
Wake Mavrovo Avgust 2004
Qute impressive work ay? :)
Поздрав и многу успех за Дејан и понатаму!
___________________________
XMKD.com Што е тоа уметност?
Монтипајтоновски поглед на уметноста.
п.с. превземено од некој блог.
___________________________
xmkd ПРЕКУ К** МИ Е ОД СЕ во Скопје!
ИДЕМЕ, ИДЕМЕ, ИДЕМЕ!!!
_____________________________
xmkd plagijat Rize - Dave LaChapelle
Шампионите од Шутка, реакциите по тоа и за тоа! филмови со социјални теми каде што се претставува цела една група на луѓе, нивниот начин на живот, комуникација во и со средината.
Повеќе...
_____________________________
Aprilski Rock&Roll Marsh
Life Radio & Life Radio Klubot go definiraa i Aprilskiot Rock&Roll Marsh.Vo prvite redovi ke marshiraat SENTENCE PROJECT - 7 april, a vednas po niv na 8 april F.P.O. Na 15 april kon marshot se priklucuvaat GRANULOM od Bugarija. Od Srbija kon Life Radio klubot, na 21 april, ke domarshiraat UNISON, koi ke bidat podrzani od skopskiot bend BILL SKINS FIFTH. Marshot prodolzuva na 22 april so BAD SECTOR i zavrsuva  na 28 april so NO DUB.
Pozdrav,
Vesna
_____________________________
xmkd На 8ми FxPxO ќе ебаваат мајки!
FxPxO свирка! На 8ми пак ќе биде тутканици-бутканици во лајф радио... ќе летаат искри! Се стегнаа FxPxO во последно време апла, и ете ги со нов албум (-Знам дека ја губам битката-). Нема потреба од запознавања со бендот а у тупење со глупости пошо сите веќе го знаеме ова наше trashcore sXe бенче. Стегнати, супер дружината  Васко, Трипе, Џано и Раде напаѓаат овој викенд! (кој иде по свиркиве нема шанси да ги утне...). Повеќе...

Поздрав,
Дон@

_____________________________
xmkd ЕВЕ ГО И КАВЕРОТ новиот албум на суперхикс кој само што не искочил!
Старата банда од GRAFISTO Creativity in progress (www.grafisto.com), повторно за Суперхикс го изработија омотот за новиот (life) албумот на Суперхикс.
Она „повторно“ алудира на претходниот албум ТРУМАНО.
Нас ни е супер дизајнот, а веруваме и Вам. Остана уште албумот да го имате во свои раце.
Soon ...very soon..."coming in dark"....
_____________________________
xmkd Isekotina
____________________________
xmkd Extreme firefighting у аеродром сабајлево... рокна Попе!
Денес во 08:30 часот на булеварот Јане Сандански избувна пожар во сендвичарата Попе. Од пожарот изгоре целата опрема во киоскот остана само надворешната конструкција. Пожарот ги оштети и другите две трафики што се до сендвичарата. Пожарникарните екипи пристигнаа на време така да огнот на време беше локализиран и не дозволија да се прошири на другите објекти. Причините за избувнувањето на пожарот се непознати. Материјалната штета накнадно ќе се утврдува. Ова е втор пожар на оваа локација, првиот беше пред некоја година каде што изгоре сенвичарата од другата страна на булеварот. Клик на сликата горе за да ги видите останатите слики сликнати сабајлево.
Димитар Лазаревски – Џими
________________________________
xmkd Fuck... Cripple again!
Istegnati ligamenti i 2 meseci pauza!
_________________________
xmkd plagijat Хардкор во Вулкан
Оваа недела концертните настани ќе завршат со настапот на неколку хардкор/панк бендови во клубот Вулкан. Имено оваа недела со почеток во 21:00 часот за вас ќе свират Nulla Osta, Drek V Pesk и This Home Is Prepared.
Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat Јубилејно - 25ти Рок фест!
Јубилејното, 25то издание на најстарата организирана рокенрол-манифестација Рок-фест годинава ќе се одржи во Младинскиот културен центар во Скопје. По неколкугодишното отстапување од МКЦ, тимот на Рок фест, кој годинава е во соработка и со Баги мјузик, успеа да најде заеднички јазик со новите луѓе од МКЦ и повторно да го врати фестивалот во ова култно место, каде што се одржуваше повеќе од десет години. Иако првично беа одредени и најавени, поради едномесечното затворање на Денсинг салата од страна на инспекциските служби (просторот не бил погоден за концерти без седишта во партерот?!), конечно се потврдени датумите на одржувањето на манифестацијата - 30, 31 март, потоа 7, 8, 13 и 14 април. Како и во изминатите години, Рок фест ќе содржи натпреварувачки дел, и тоа првите три вечери, една финална (13 април) и две ревијални (8 и 14 април).
Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat EXCLUSIVE Interview: Serena Maneesh
Did it ever happen to you that you went on a concert of a well known band, with certain expectations, and at the end this band turns out to be ordinary, and actually the support band is THE ONE that has left you with your mouth open? More...
_____________________________
xmkd plagijat Флукс во Лајф радио
Од Лајф радио ни стигна соопштение дека програмата на мартовскиот музички десант е дополнета со уште еден концерт. Па така, покрај настапот на Beneventan Trio во сабота (25.03.), во петок ќе настапи одличниот скопски панк состав Флукс. Марко, Чоле, Зајо, Мишко и Данко по настапот во МКЦ минатиот месец, повторно ќе се качат на бината, но овојпат во клубот на Лајф Радио. Ова е уште еден концерт кој не би требале да го пропуштите.
_____________________________
xmkd FUDBAL Kajgana.com v.s. XMKD.com 9:2
Се докажавме дека не не бива за фудбал:) почнавме да играме негде накај 1 саат... Диви на гол, Хакер и Јоци одбрана а Марко, Тако и Иле средина и напад. и ете у прва минута примивме гол:) и не само еден гол... у наредните 10 минути примивме уше 6 гола:) бидна шо бидна, не бевме уиграни доволно, поише изглеаше као да играме балет... и тука некаде при крајот на првото полувреме, Јоци го даде првиот гол за хмкд и ги поттикна и другите да се размрдаат малце. заврши полувремето, почна второто и примивме негде уше 3 гола и губевме 9:1. после тоа дојдоа Роко и Кекуле и тука напраивме по некоја акција иако не знаевме каде шутираме:) и при крајот на утакмицата Хакер и Јоци ја почнаа негде последната акција и му ја додадоа топката на Марко кој изгледаше како да е изнервиран шо губиме со 100 разлика и ги издрибла сите... му легна на пуна и неможеше да и одолее... шутна.. и даде гол! и така тоа беше последниот наш гол, се чудам како успеавме дури два да дадеме:) слики од утакмицата имате ТУКА или клик горе на сликата за да ги видите... се глеаме на следната утакмица!
поздрав
________________________________
Ново од веселите археолози...
Сонот на секое девојче.mp3<<<клик за download
_________________________________
xmkd plagijat Ексклузивно видео интервју со Паркети

Кратко и јасно... Ексклузивно видео интервју со Паркети!!! Симнете и видете што имаат да кажат момците...

..::plagij.at::.. Што праите? сакате ли да ве снимаме?
Одговор

..::plagij.at::.. Ај да се наместите може?
Одговор

..::plagij.at::.. Колку пати го тинкате на ден?
Одговор

..::plagij.at::.. Зашто Паркети? Зашто не се прекрстите во Ламинати?
Одговор

..::plagij.at::.. Кога Сашо и Симс прв пат фатиле женска?
Одговор

..::Паркети::.. Дали ќе ни го напраите сајтот?
Одговор

..:plagij.at::.. Како замишљате прва свирка на Марс? А Марсовки?
Одговор

..:plagij.at::.. Со која рука на сабајле си ги врзуваш патиките?
Одговор

..:plagij.at + гости::.. ???
Одговор

..:plagij.at::.. Колку му плативте на Трендо за да ве рекламира на Милионер?
Одговор

..:plagij.at::.. Мало амортизерче?
Одговор

..:plagij.at::.. Шекерна?
Одговор

..:plagij.at::.. Groupies!
Одговор

..:plagij.at::.. Photo sessions!
Одговор

..:plagij.at::.. Симс зашто толку брзо се умори?
Одговор

..:plagij.at::.. Колку пари заработивте? Сашо, нешто за крај?
Одговор

Спешл изненадување од Паркети!

* п.с. клиповите треба да ги симнете за да ги гледате, така да кликајте на жолтите букви ;) се глеаме!

_____________________________
xmkd plagijat Panaceja Live @ Life radio

Еве еден поинаков гиг рипорт! Бидејки верната дружина на плагиј.ат неможеше да присуствува на оваа свирка поради оправдани причини, Малото се нафати да ве извести за тоа како помина целата работа... па читнете...
Повеќе...

_____________________________
Боки шема и трајанка...
Еве ви две мп3-чиња шо мора да ги чуете.. ја се убив од смеење! by ВЕСЕЛИ АРХЕОЛОЗИ
Боки шема.mp3
Трајанка.mp3
_________________________________
xmkd SICK OF IT ALL vo Skopje
Eden od najgolemite HARD CORE bendovi na site vreminja, SICK OF IT ALL od New York City,USA ke go posetat Skopje na 24 April.
Koncertot ke bide vo organizacija na Skate shop UNITY.
Nabrgu ke bidat objaveni prostorot na odrzuvanje i predgrupite.
Organizatorot najavuva spektakl sto i e za ocekuvanje sudejki po renometo na SICK OF IT ALL, koi se edni od osnovacite na svetski poznatiot NYC hard core stil.Inaku,koncertot vo Skopje e del od nivnata Evropska turneja na koja ke go promoviraat svojot najnov ( 9-ti po red!!!) album "DEATH TO TYRANTS" vo izdanie na Abacus records.
Поздрав, Васко!
________________________
xmkd plagijat Pixies во Загреб!!!
Спремајте ги пасошите! Во главниот град на Хрватска, Загреб пристигнува еден од најголемите бендови во историјата на музиката воопшто.. култните Pixies!!!
Повеќе...
_____________________________
xmkd Denny Te Chuva снимаат нов албум
По одличниот настап на Rock 'n' Roll caffe, момците од Denny Te Chuva продолжуваат да работат со полна пареа.
Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat EDO MAAJKA - "STIG?O CUMUR"
Конечно дологочекуваниот трет албум од Едо Маајка ќе се најде на пазарот. На 20. Март оваа година излегува во продажба STIG?O CUMUR. Албумот го најавува Single-от "To mora da je ljubav", на кој гостува Реми од хрватската Елементал. Single-от веќе беше емитуван на локалното радио 101 во Загреб, што би требало да претставува нашата 103јка. А сите ние и вие можеме се до 24.03.2006 можеме/те да го спуштите на вашиот хард диск и да добиете едно претстава што да очекувате од новиот Един албум зошто тој е нашиот Босанчеро! To mora da je ljubav.mp3

Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat MASSIVE ATTACK во Белград
Сите што не беа во Загреб или на EXIT 04 имаат трета шанса :
Концертната агенција Multimedia, од Белгад, потврди дека британскиот бенд MASSIVE ATTACK ќе одржат концерт во Белград , во недела, 11 јуни 2006, a продажбата на картите ќе започне на 10 март 2006.
Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat Почнува продажбата на карти за EXIT 06
Продажбата на влезниците за EXIT 06 почнува на полноќ 05 март 2006!!! Промотивната цена изнесува 2990 дин., додека редовната цена ќе биде 6940 дин за блок карти. При секои продадени 1000 карти цената на истите ќе се зголемува за околу 300 дин.
Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat Clap Your Hands Say Yeah, Munchen 20.02.2006
На 20.02.2006 Ampere, Munchen на вратата стоеше SOLD OUT! Тие Dr.Dog + Clap Your Hands Say Yeah ја распродадоа салата која се наоѓа на самата река Исар која тече низ Минхен. Со нетрпение чекав да го видам бендот кој прави крш со својот албум, до скоро тие немаа потпишано за ниедна издавачка куќа за на крајот да потпишат со Британската Wichita Recordings! Секоја чест!
Повеќе...
_____________________________
xmkd plagijat SMUT koncert
На 25 Февруари-Сабота во Младинскиот Културен Центар-М.К.Ц. во 21:00 македонскиот hard-core состав SMUT ќе одржи концерт по повод 10 годишнината од нивното постоење. Атмосферата пред настапот на SMUT ќе ја вжештат нивните гости Hardfaced -Охрид и Victim Yield - Куманово. По многубројните настапи на SMUT надвор од нашата држава момците се одлучија да го прослават својот роденден на еден поинаков начин со тоа што ќе поканат гости кои ќе земат учество во изведувањето на некои песни од репертоарот на SMUT.
Еден од почесните гости ќе биде и Ago-Temnata Strana со кого SMUT ја направија hard-core рап верзијата на добро познатата “Во името на народот”. На дел од песните ќе настапи новиот член Златко, па публиката ќе има можност да чуе и дел од песните за новиот албум. Покрај hard-core шоуто на SMUT и пријателите може само да ви ветиме една добра hard-core забава по која се препознатливи концертите на SMUT! На нивните настапи публиката и бендот функционираат како едно!
_____________________________
xmkd plagijat У 9 сите кај швицарска амбасада.
Што е Градизам? Зошто е Градизам? Денес петок 17.02.2006 година се одржува фантастична изложба, проекција т.е. се случува Градизам. Задолжителна е за сите оние што сакаат да влијаат на Градот, и обратно Градот да влијае на нив, за оние што ги копка што е тоа Градизам? Градизам, Градизам, Градизам...
Повеќе...
_____________________________
life radio Мартовски музички десант во LIFE Радио
two sides
Секоја сабота свирки во LIFE Радио и во живо на 89.1 и тоа на:
4 Март 21:30 – TWO SIDES (aooo)
11 Март 21:30 – PANACEJA (Hrvatska) (jaooo)
18 Март 21:30 - ФУСНОТА (aooo)
25 Март 21:30 – БЕНЕВЕНТАН ТРИО (а,aooo)
(Фантастичен бенд, мора да ги чуете : Кисел, Џоле и Дино, само ... Дино ќе се врати од Африка до тогаш?!)

За во Април веќе се потврдени EMBRIOTHOMY и FPO, како и на хеви-рокерите GRANULOM од Бугарија.

Па невероватно ej, почело је почело. Идам да се шишам!
_____________________________
xmkd plagijat Петочно издание во холот!!! - еј па тоа е денес уствари! јеееее!
Како што веќе сите знаете денсинг салата во МКЦ е пломбирана, и така и ќе остане уште еден месец. Причините за ова се наводно недозволено точење на пијалоци во денсинг салата, иако години уназад тоа не било никаков проблем, али ете сега почнало тоа на некој да му смета, па решил да ја затвори, и со тоа да ни наштети на сите нас... Но се зафркнал. Свирка ќе има... Значи не се откажувајте и не правете планови, холот во Мкц во петок ќе дрма, дел од добра музика, а дел од добри шутки и рипање/скокање.
Повеќе...
_____________________________

Архива на ГЛУПОСТИ!!!

муабети box
Chat Forum
email box

username



password

snow box