skateboarding
English VersionCan't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding

Форум

Бесплатна е-пошта [email protected]:

Корисничко име:

Лозинка:


Нов Корисник?

Зачлени се!

#Sk8MKD on UNDERNET!
Анкета
Кое ви е омилено место за возење ролери во Скопје?

Кеј под камениот мост.
Спменикот на мајка Тереза.
Влае.
Пошта.
Споменик „Гоце Делчев“.
Г.Т.Ц.
М.Н.Т.
Гелендарот на Машински.
Аеродром.
Кај полицијата.
На кинеска.
Google

 

skateboarding

skateboarding

skateboarding

vertigo

NVO INFO CENTAR

AEGEE

>> Галерија: Влае скејт сеш'н - 22 Ноември 2003 | Македонците во Италија | Велес сесија и натпревар| Виена Пратер Сесија | Кочани Shuffle Сесија | Охрид 11 Септември 2004 | SOFIA AISA CONTEST 2004| Here_They_Come - Инлајн Контест Скопје 2004 | Влае Сесија 11.12.04 | Влае Сесија 19.02.05 | Охрид сеш'н 02 2005 | Влае 13.03.2005 | Велес 03.2005 | Д.Пановски фото сесија 31.03.2005 | Hak&Co. фото сесија април 2004 | Лептокарија 12.06.2005 | Маџари 18 Јуни 2005 | Here They Come Again - YEAH! | Охрид 2005 | Охрид 2005 - 02 | Батоља 09.2005 | Who's got the Crack | Rexona '06 | Ск8прк Карпош отврарање | Old Skool Buco | Дрм Охрид '06 | MISC 2006 | Wanna be sedated | MISC 2007 | Fotki baj tijan jazadzievski
skateboarding

HERХИАР ДЕЈ КАМ АГЕН! E THEy COME - Инлајн контест Скопје 2004
страна 00:: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 00
И сеа што е финтата. Значи што се деси уствари. Се собравме пак на кеј и откога Диви се раздра дека сите треба да идат позади Коле, сите отидоа позади Коле. Таму се изведе првиот дел од натпреварот на кој еден куп луѓе се собраа и гледаа како другарите им рипаат на една шипка која пак беше таму специјално поставена за рипање. Е сеа некои рипаа подобро некои полошо, сепак и едните и другите, откога се изнарипаа на таа шипка, веројатно им здосади, па отидоа пак на кеј, а и целата група луѓе заедно со нив. И сеа тука контестот веќе беше друга приказна иако во главно пак се состоеше од рипање. Но имаше една битна разлика! Сеа се рипаше на такозвано вештачко ѕитче или бокс кој беше поставен косо, по скалите надоле. Освен тоа се рипаше и од скалите, онака чисто во воздух при што Виктор направи салто и некои почнаа да викаат „фронт флип, јеее!“ или така нешто. И значи тука пак сите се изнарипаа и тоа квалитетно и пошто вече стана касно Диви пак се развика дека контестот ќе продолжи утре со финалното возење на кинеска. И сите си отидоа дома а кејот остана слободен за користење на другите луѓе кои со нетрпение чекаа и они да почнат да рипаат навака натака...
И дојде утре. Утре во 5 саат пак сите се собраа на кеј. Понатака се течеше како што се развика Диви се до моментот кога се деси нешто неочекувано. Пак се развика! И повторно сите го послушаа и отидоа накај ѕидот кај мнт (овој пат вистински, од глава до пети од бетон). Тука рипањето ја достигна својата највисока точка односно кулминација по што наеднаш се спласна, диви престана да вика и почна да дели некои работи на оние што највише рипаа, а толпата околу него ко по навика плескаше и викаше и се така радосно се заврши.
Е да, тие што рипаа имаа тркалца на нозете а имаше и едни што цело време нешо ги сликаа и ги снимаа ко кузнај шо да прават овие... мада по фаците што ги правеа изгледаше дека праат нешто многу важно.

Спонзори на контестот беја:
„Јунити“ се погрижи за најголемиот, односно највредниот дел од наградите и на победниците им обезбеди патики, панталони, маици и слични работи од својата палета и со тоа го заслужи местото на главен спонзор на натпреварот, „Маестро Митров„ се погрижи за жедните усти за време на контестот, „Иксмкд“ фрли по некоја маичка и двд од предходниот контест и среди работа и овој вториов да биде убаво исликан и снимен за да после излезе уште едно двд и сите весело да го гледаат, и најпосле, но не и најмалце, „Ацид Вер“ дае пар панталони или бермуди за некој од наградените...

А контестот го организираше:овојпат на чело со Диви, Хакер, Пеџо и компанија кои може да ги истакнеме како најзаслужни за одржувањето на овој натпревар!

Победници беа:
1. Милен (Пловдив, Бугарија)
2. Горан (Бушав, Скопје, Македонија)
3. Тодор (Џош, Софија, Бугарија)
Херои на денот: Роко (Скопје) и Тошко (Бугарија)
то е то...


Ја ги фотките од контестот:
страна 00:: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 00

skateboarding

copyright © INLINE.XMKD.com 2003-2008
a division of XMKD.com