Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia

skateboarding?
.
.
/.
:

  ...

  ...

  ...

  ...
...
Google

skateboarding

skateboarding

Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedoniaskateboarding

paragliding club Vertigo

paragliding club heliXC

Sponsored links:

Advertisers, click here to get listed!

VFM

Fdration Aronautique Internationale

NVO INFO CENTAR

AEGEE

 
> : 03.2005 / MK OPEN 2005 -


9-от светски шампионат во параглајдинг во Бразил...
После десет етапи на прелетувања на 9-от Светски Шампионат во праглајдинг во Бразил сакаме да ги споделиме и последните вести за двајцата наши претставници, Игор Тодевски и Владимир Николовски. Може да кажеме дека момците се покажаа одлично и дека во поеднична конкуренција Игор Тодевски се наоѓа на 40 место во конкуренција на 150 летачи , Владимир Николовски се наоѓа на 46 место во истата конкуренција.Ако пак станува збор за освоено место во национална конкуренција од 42 национални тимови , македонскиот тим се пласираше на 22 место. Момците кои овие 15 дена беа во Бразил и ја претставуваа Македонија заслужуваат честитки за покажаното таму и се надевам по нивното враќање од Бразил ќе имаме можност да поразговараме со нив и да добиеме информации од поблиску ...во оваа табела моѓе да ги најдете сите резултати за секоја етапа и како се пласирале нашите претставнициклик на кој ден сакате за да ги видите резултаите

На оваа табела па може да ги погледнете резултатите и во национална конкуренција ...

Nation Results / Resultado por Pas pdf
Competition Results (Individual) / Resultado por Piloto pdf
Resultado Feminino / Women's Result pdf

За на крај од оваа вест ве удостојуваме и со два клипа кои се од светскиот шампионат.....уживајте....

Клип 1...


Клип 2...
Поздрав Никша ............................

skateboarding

© 2004- 2008 Xmkd.com