SNOWBOARDING in Macedonia
SNOWBOARDING in Macedonia

skateboarding

Што преферираш повеќе?
Градска џунгла.
Планински венец.
Снежна покривка.

Време:
Скопје
Кликни за повеќе...
Охрид
Кликни за повеќе...
Повеќе...

Google

 

skateboarding

skateboarding

SNOWBOARDING in Macedoniaskateboarding

CETNIKS
Архива на Новости и Занимливости
Новости и Занимливости
Испрати НовостBiking in Bitola 2011

Bitola.
_________________________________________


Letame X

Let, let, let.
_________________________________________


Konecno BMX
klik za download

Mnogu jako videjce. Domace!
_________________________________________


Popova Shapka DH 2010 Helmet Cam

_________________________________________


Danny MacAskill - Way Back Home

_________________________________________


Popova Sapka DH 2010
DH

Megjunaroden DH natprevar na najstrmnata skijacka staza na Balkanot.

Stazata e vo dolzina od okolu 1500m so visinska razlika od 280m

Kotizacijata za natprevarot iznesuva 600 denari

Za site natprevaruvaci timot na Evil Bikers Team obezbedi nokevanje so pojadok i vecera vo hotelot Popova Sapka/Slavija po cena od 650 denari.
_________________________________________


Boardman Bikes Ouch Takes

_________________________________________


Skopje Downhill 2009

ПРОПОЗИЦИИ
Настан Skopje Downhill 2009
Локација Водно, Скопје
Датум Сабота, Недела 03-04.10.2009
Организатори
Evil Bikers Team Skopje, Град Скопје –
одделение за спорт
Настапуваат
Лиценцирани и нелиценицерани
натпреварувачи
Категории
Елита, U19, Мастерс, Хоби(full susp),
Хоби(hardtail),жени?
Стаза Олимписка (Црвената) во должина од 2150м
Старт
Сабота: 09-17ч
Недела: 09-17ч
Опрема на
натпреварувачи
Сите натпреварувачи се должни да носат full
face кациги и да имаат технички исправни
велосипеди
Правила
По техничкиот правилник на UCI, МТБ
правилникот на ВФМ и по овие правила.Сите
натпреварувачи настапуваат на свој ризик и со
својот старт ги прифаќаат овие правила.
Организаторот не одговара за постапките на
натпреварувачите према самите себе, према
други лица, како за причинета материјална
штета
Награди
Предвидени се парични и материјални награди
и пехари за трите првопласирани
натпреварувачи.
Пријави За сите натпреварувачи во сабота од 09-13ч
Стартнина
Стартнина се плаќа при пријавување во износ
од 300ден(5euro)
Напомена
Организаторот ги задржува правата за
изменување и дополнување на правилата.
Обезбедени се сендвичи и сокови за
натпреварувачите. Контакт lazeATprobikeDOTmk
milanATprobikeDOTmk

_________________________________________


Skopje Downhill 2009

ПРОПОЗИЦИИ
Настан Skopje Downhill 2009
Локација Водно, Скопје
Датум Сабота, Недела 03-04.10.2009
Организатори
Evil Bikers Team Skopje, Град Скопје –
одделение за спорт
Настапуваат
Лиценцирани и нелиценицерани
натпреварувачи
Категории
Елита, U19, Мастерс, Хоби(full susp),
Хоби(hardtail),жени?
Стаза Олимписка (Црвената) во должина од 2150м
Старт
Сабота: 09-17ч
Недела: 09-17ч
Опрема на
натпреварувачи
Сите натпреварувачи се должни да носат full
face кациги и да имаат технички исправни
велосипеди
Правила
По техничкиот правилник на UCI, МТБ
правилникот на ВФМ и по овие правила.Сите
натпреварувачи настапуваат на свој ризик и со
својот старт ги прифаќаат овие правила.
Организаторот не одговара за постапките на
натпреварувачите према самите себе, према
други лица, како за причинета материјална
штета
Награди
Предвидени се парични и материјални награди
и пехари за трите првопласирани
натпреварувачи.
Пријави За сите натпреварувачи во сабота од 09-13ч
Стартнина
Стартнина се плаќа при пријавување во износ
од 300ден(5euro)
Напомена
Организаторот ги задржува правата за
изменување и дополнување на правилата.
Обезбедени се сендвичи и сокови за
натпреварувачите. Контакт lazeATprobikeDOTmk
milanATprobikeDOTmk

_________________________________________


Водно претесно и за планинарење и за велосипедизам?

Ќе ја доживее ли Македонија првата меѓународна трка во екстремен велосипедизам? Натпреварот е најавено да се одржи на 3 и 4 октомври на Олимписката патека од Крстот до Средно Водно, во организација на велосипедскиот клуб „Евил бајкерс тим“. Меѓутоа, поради недоразбирањето на организаторите со група планинари, неизвесно е дали трката ќе се одржи според замисленото сценарио.

Повеќе...

Утрински весник
_________________________________________


Inspired Bicycles - Danny MacAskill April 2009
_____________________________

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДСКИ МАРАТОН „ГАЛИЧИЦА 2009“

Планинска велосипедска трка низ Македонија „Сончев Круг“, во соработка со Националниот Парк Галичица и Планинско-друмски велосипедски клуб Екодром од Охрид, на 28.06.2009, ќе го организираат вториот планински велосипедски маратон „Галичица 2009“.

Пријавувањето за овој маратон можете да го направите на следнава електронска адреса: soncev_krug@rocketmail.com или подетални информации можете да добиете на следните телефони 5112 900 или 077 848 393.

Цената за учество на маратонот е 650 денари за превоз на учесниците и велосипедите и 50 денари стартнина.

Патеката е со средно ниво на тежина, односно нешто потешка од Водно. Должината на патеката изнесува 55 км. Стартот е во Велестово во 9.30ч. Се вози по веќе трасираната патека до месноста наречена Два Јавори и оттаму назад по патеката. Заради популаризација на спортот, годинава организаторот реши целта да биде на плоштадот на пристаниште каде ќе се пристигнува од кај Билјанини извори покрај брегот.

http://www.pdtransverzalec.org.mk
_____________________________

Втор DH натпревар на Пелистер 27-28.06.2009
Extreme Bike Bitola

http://extremebikebitola.com/

_____________________________

Откријте ја Европа во движење - со собен тренажер или Со велосипеди против визите на шенген - my ass!

На крајот на целата визна апликациска голгота за да можеме да вoзиме велосипеди, од односот со вработените во Унгарската амбасада сфативме дека треба да имаме и Ветеринарен печат, како би патувале во сточни вагони како животни во свет кој нема да не прифати.

Проблеми со Унгарска амбасада:
Штом ги добивме гарантните писма отидовме во Амбасадата. Откако ги разгледаа нашите документи рекоа дека се е во ред, со исклучок на гарантните писма кои треба да ги добијат лично или да бидат испратени по факс.. Ги контактиравме  организаторите и следниот ден беа пратени по факс гарантните писма и резервацијата за превоз до Будимпешта. При следната средба во амбасадата повторно не сакаа да ги примат документите. Овој пат бараа место на престој во Будимпешта. Повторно ги контактиравме организаторите, но навистина беше проблем да ги пратат овие документи бидејќи за 400 учесници уште не беше направен списокот во кои хотели ќе бидеме сместени. Организаторите направија напори и овие документи беа пратени по факс. Следното одење во амбасада повторно иста приказна. Не прифаќаа резервација за превоз туку картите за превоз до Будимпешта мораа да бидат веќе купени. Во случај на не добивање на виза, средставта за веќе купените карти не можат да бидат рефундирани.
Забелешката од унгарската амбасада беше тоа што гарантните писма датираат од 23ти јуни а ние влегуваме во Унгарија на 22ри јуни и потребна им е информација каде ќе бидеме сместени на 22ри, потврдено со карта за хотел и за тој ден. Повеќе...
http://www.to4ak.com

_____________________________

Тура со велоспипед по Дунав 2009

„Откријте ја Европа во движење“: започнува Турата по Дунав со велосипед 2009 (The Danube by Bike Tour 2009) Брисел, 6-ти март. Љубителите на велосипедизмот од цела Европа (земјите-членки на ЕУ, Западен Балкан и Турција) се покануваат да учествуваат на велосипедска тура долж реката Дунав од 23 јуни до 27 јуни 2009 година. Организиран од Европската комисија, Генералниот директорат за проширување, а во соработка со Европската федерација на велосипедисти, овој настан на учесниците ќе им даде можност да возат велосипеди низ пет подунавски земји, доживувајќи ја убавината на една од најважните реки во Европа.

Велосипедисти од цела Европа (земјите-членки на ЕУ, Западен Балкан и Турција) се покануваат да учествуваат на првата Европска велосипедистичка тура долж реката Дунав, која ќе се одржи од 23 јуни до 27 јуни 2009 година. Учеството во Турата и основното сместување за време на Турата е бесплатно, но, не се покриени патните трошоци. Турата ќе ја следи европската подунавска велосипедска патека, која учесниците ги води низ пет земји, вклучувајќи ги Унгарија, Хрватска, Србија, Романија и Бугарија.
Учесниците на Турата ќе може да избираат меѓу две различни патеки. Една група ќе тргне од Будимпешта, Унгарија, минувајќи низ познатиот Национален парк Дунав- Драва. Откако ќе ја минат границата со Хрватска, велосипедистите ќе имаат можност да се релаксираат и одморат на забавниот настан што ќе се одржи во Вуковар. Потоа, Турата ќе продолжи од Хрватска до Бачка Паланка и Нови Сад во Србија, пред да го започне последното патување до Белград, Србија.

Втората група ќе патува од Букурешт преку Бекет до Орјахово, минувајќи ја романско- бугарската граница. Во Бугарија, велосипедистите ќе возат до убавиот град Видин, каде што ќе учествуваат во прославата на посебен настан заедно со локалното население . Патеката ќе мине низ импресивната Железна порта која ги поврзува Романија и Србија, пред конечно да се упати кон Белград. На 27 јуни двете групи ќе се сретнат за да го прослават крајот на Турата на јавен настан во срцето на главниот град на Србија, Белград, близу до познатата тврдина Калемегдан.

Турата по Дунав со велосипед 2009 е можност да се соберат на едно место лица од Европа(земјите-членки на ЕУ, Западен Балкан и Турција) и да се охрабри интегрирањето и дијалог меѓу луѓето, истовремено подигајќи ја свеста за богатото културно наследство на Југоисточна Европа. Реката Дунав често се нарекува „Кралица на европските реки“ и е моќен симбол за Европа со нејзината разнообразност на култури и народи. Турата ја зајакнува важноста на преземањето на заедничка акција за заштита на уникатниот еко-систем на Дунав. Турата по Дунав со велосипед е отворена за секој кој го сака велосипедизмот, се грижи за животната средина и сака да запознае нови пријатели од цела Европа.

Местата се ограничени и ќе се доделуваат по редослед на пријавување. Пријавувањето започнува од денес и се затвора на 1 мај 2009 година.

За повеќе информации, Ве молиме посетете ја Интернет страницата
www.danubebybike.eu/

_____________________________

Беемихинг.. видео.
Возат Данило и Марио, Гоце позади камера. Клик за доунлоад.
_____________________________

Гаџет: Laser bike-lane што оди по тебе...
Што ми треба со себе си носам.
_____________________________

DH натпревар на Пелистер
ale

Extreme Bike Bitola и Extreme Bike Team организираат прв  Downhill натпревар во Битола. Планот е на 1 и 2 Ноември да се организира настан на Копанки. Патеката ке биде од Копанки до детското одмаралиште. Времето за кое се вози е 3-4 минути. Ќе се потрудиме да направиме се што е можно подобро за да биде ден за паметење по добро како за учесниците така и за публиката.
Засега можам да ве информирам дека за учество задолжително ќе биде исправен велосипед и заштитна кацига (пожелно е Full Face).
Повеќе информации како што ќе се случуваат.

alee
АГЕНДА

на активностите на натпреварот
              - спуст од Копанки до детско
               одмаралиште 1-2.11.2008

            На 1.11. ќе има организиран превоз за учесниците од Битола до хотел Молика. Официјалните припреми за натпреварот ќе започнат во 9 часот со слободен тренинг кој ќе трае до 12 часот. Од 13 до 15:30 се одржуваат квалификациите. После тоа организацијата ќе го одреди бројот на учесниците на натпреварот и редоследот по кој ќе се тргнува. Вечерта се организира забава и дружење со учесниците на натпреварот.
            На 2.11. се одвива натпреварот. Старт во 11 часот пред домот Копанки. Секој учесник тргнува посебно со одреден временски интервал. Целта ќе биди на крајот од вториот ски лифт зад детското одмаралиште.
Откако сите учесници ќе ја завршат трката ќе има доделување на наградите за најуспешните.
 Значи:
1.11.2008 - 9:00 до 12:00 официјален тренинг
1.11.2008 - 13:00 квалификации
2.11.2008 - 11:00 старт на трката

Пријавување за натпреварот

Се молат сите заинтересирани за учество на Downhill натпреварот "4-ти Ноември DH" што ќе се одржи на 1-2 Ноември да се пријават во Extreme Bike. За малолетните лице потребна е дозвола од родител (старател).
За вас што сте од друг град можете да побарате да ви пуштам пријава по e-mail и да ми вратите пополнета па кога ќе пристигнете ќе потпишете.
e-mail: extremebikebitola@gmail.com
http://extremebikebitola.com/
тел. 070 307 973

aleee
Pozdrav Bobi XBT
_____________________________

BikePorn - Обичам да карам МТБ.
Премиера на 27 во Софија. Кој сака да дојде на премиера нека пише на форум.
_____________________________

Каде да ја угасам жедта (Рекреативна тура: Тајмиште - Сандакташ)
...Каде да ја угасам жедта
Во која градина на рајот
Од воздишки е искована
Меѓу планините на светот
Нема таква бронзена планина
Ниту алхемичарот таква магија…

(Бронзена планина, Радован Павловски)

Повеќе...

_____________________________

Pannonian Challenge 9

Pannonian 9
http://www.pannonian.org/
http://www.myspace.com/pannonian
http://www.youtube.com/pannonianchallenge
Gremo!
_________________________________________

BMX contest у Панчево...
Ajmo u Pancevo! Повеќе детали има во фајлот што може да го прочитате доколку кликнете ете баш тука. Sounds like heaven is falling a?
_____________________________

505км
Значи стварно секоја чест. За тура по Македонијава одамна си викам дека ќе направам... ама... Бравос за секој километар.
Rante KLK.
_____________________________

Peppers Jam - Belgrad - 24 Maj 2008 - http://www.peppersjam.com/

клик да клик

_________________________________________

Кочани-Мак.Каменица-Делчево-Пехчево-Берово-Струмица-Валандово-Миравци (12-13)-04-2008

Договорот падна ден пред викендот, без многу размислување и нагодување, едноставно – ОДИМЕ! :) Јас(Александар), Ивица(леле колку беше нестрплив-1ва подолга релација што ја возеше, и сите негови интереси тоа попладне беа: ден-сабота, време:3:12-тргнување на возот од Скопје :). Ја чувме и Лепка, едноставно, по краток опис на патешествието(кое беше преубаво), не може да рече НЕ. Збирно место, 3:00 наутро, пред железничка. Излегуваш од дома пред 3:00, ја гледаш комшиката се враќа од Castro, таа те гледа така бледо, но комшилице без паника, соодносот на пудрата и римелот, е 2:1, па оттука произлегува нејзината бледа боја :). Се собравме, сите тројца, видно возбудени, во пресрет на дводневното уживање. Извадивме карти, се сместивме, и возот тргна. KLK.

_____________________________

Галерија - ONE
ONE
KLK.
_____________________________

Quantum Entanglement
15,29мб Клик за данвлод!
_____________________________

Evil Тимот во Новите Дресови!

Klik na slikata za zgolemuvanje..
_________________________________________

NEw Bike

Klik ovde.
_________________________________________

MTB Park KANIN - Slovenia

Klik ovde.
_________________________________________

Pannonian 8 Galerry!

Klik ovde.
_________________________________________

500 Гига скок од прашина!

Тамо после хотелот Палас накај скејтпарк коа се иде се напраи нов Скок од Земја или популарно наречен ДРТ ЏАМП! Висината на скокот е за респект, а воедно и тимот што работи на него. Кој си работи си работи и работата кога тогаш излегува на виделина. На втората слика е првиот скок на уште недопраен дрт џамп. Сега е барем дупло повисок и се лета многу. Епа кој сака да лета, бујрум.
_________________________________________

Maxxis.com

Maxxis.com
The possibilities never end. http://www.maxxis.com
_________________________________________

Pannonian Challenge 8!

Klik za povekje info...
Ideme? http://www.pannonian.org/
_________________________________________

Интервју со Гоце Таневски
Гоце Таневски
71,37мб Клик за данвлод!
_____________________________

Summer Crush
Summer Crush
Ova e trailer za delot na Dzole vo prodolzenieto na vtoriot bugarski film "Obratna Vrska" vo koj sho vozat najdobrite bugarski vozaci. Klik za summer crush!
_____________________________

Слики
Нови слики од Ацика, Даме и Данило. Кликајте на кафеавите букви :)

Ajvanot
KLik to view profile...

Natcha od bt :)
Првата бајкерка на xmkd :) Се глеаме у Битола летово (ваљда).
_____________________________

Маратон Солунска Глава
_____________________________

The Dusty Trail - video clip
cLick to WatCh! 29.06mb
_____________________________

Trippin...
Veles is, Veles are. ho ho ho ho
_____________________________

The berm & the drop
Gallery el camino de Dzole!
_____________________________

Фотки од старата архива!
klik za pogolema slika
Клик на сликата за поголема слика.
_____________________________

Interview: Spawn
dzole
Xmkd: Poznat kako?
Dzole ili Spawny
Read on...
_____________________________

Two of a kind two!
video, click to watch
Tammy flys... Клик to watch!
_____________________________

FOX 2007

klik za pogolema slika

Trendot na objavuvanja na novitetite za 2007 po se izgleda pretstavuva masovna pojava vo svetot na mtb-ot,pa na toa ne odolea ni FOX.
Prvto sto ovoj proizvoditel go pretstavi kako novina e novata 32Float RLC viljuska kako i RP23 zaden amortizer. Poveke...
Originalen tekst Miomir Jovanovic-Misaxtr - Beograd
Obrabotka i 'steluvanje - Milan Djukic
_________________________________

У пичку матер видео!
Еве го и клипот од пролетниот зимски ден некаде на средината на Јануари годинава. На него возат Даме, Вештер, Даниел, Мрмут, Лазе и Ацика. Покрај тоа што они возат се слушаат и две песни во позадина од кои едната е Day to Daze од NOFX, а втората е У пичку матер од No Name Nation. У пичку матер!
_____________________________

Нови фотки од Spawn
_____________________________

The New Jump - by spawn
Клипов е снимен во Благоевград, а на него ќе го видите Џоле како лета преку огромниов гап на сликава. Сето тоа лудница измонтирано со музика од Yellowcard. Fuckin A!!! Кликај одма и гледај...
_____________________________

13.01.2007 - freedom like a nylon bag
kick back cheap thrils
13 Јануари 2007, по што ќе го запамтиме овој ден? Денес снимавме и сликавме низ град со даниел, ацика, даме, вештер, мрмут итн... клик овде, наскоро и видео клип.
________________________________________

More dirt jumps
In your face!
________________________________________

Home made dirt jumps.
click to get ditry
"Dirt"

Ooh, I been dirt
And I don't care
Ooh, I been dirt
And I don't care
Cause I'm burning inside
I'm just a yearning inside
And I'm the fire o' lifeOoh, I've been hurt
And I don't care
Ooh, I've been hurt
And I don't care
Cause I'm burning inside
I'm just a dreaming this life
And do you feel it?
Said do you feel it when you touch me?
Said do you feel it when you touch me?
There's a fire
Well, it's a fireIt was just a burning
Yeah, alright
Ooh!
Burning inside
Burning
Just a dreaming
Just a dreaming
It was just a dreaming
It was just a dreaming

Click here to get dirty...

________________________________________

The Bitch - импресивна фотогалерија од evil bikers team
Мадафака... is it real? клик овде!
________________________________________

Нов Бајк Профајл
dame
Вози БМХ а се вика Даме ...
________________________________________

EVIL BIKERS Team Weekend - Canceled!
Поради тешка повреда на еден од возачите во текот на припремите, трката во Сабота е откажана.
________________________________________

Downhill во Сабота на Водно - EVIL BIKERS Team Weekend
Во Сабота на Водно ќе се одржи даунхил трка со мтб. Се работи за неофицијална аматерска трка во организација на Evil Bikers Team клубот и може да се пријави кој сака. Досега има околу 20 најавени учесници. Пријавувањето ќе биде на лице место. Збирно место е Кочо Рацин во 10:00 а после во 11 се иде горе кај полицијата (кај чешмичката па нагоре малце) каде што е финишот на стазата која ќе се спушта пробно за тренинг и загревање се до 12:30 кога и ќе биде официјалниот старт на трката. Стартот е од средно водно и припремената стаза е долга околу 3км. Има 3 скокови и еден wallride. Награди нема да има ништо посебно, одноно гуми, ова она, чисто идејата е дружба и забава. Хмкд екипата ќе биде тамо да го проследи настанот. Ќе биде забавно.
________________________________________

Pannonian Challenge 7
el galery:
Osijek031.com
Osijek-online.com
________________________________________

Eurobike 2006 Exibition
Rider: Daniel Schaefer, Philipp Foltz. Location: La Palma. Foto von Marco Toniolo.
Hier geht es zu дlteren Fotos des Monats
http://www.mtb-news.de/
Видео клипови:
Eurobike 2006 - SRAM / RockShox / Truvative / Avid
Eurobike 2006 - Scott Bikes
Eurobike 2006 - Nicolai
Eurobike 2006 - Fusion Bikes
Eurobike 2006 - Fox Racing Shox
Eurobike 2006 - Cube
Eurobike 2006 - Commencal
Eurobike 2006 - Canyon
Eurobike 2006 - Bergamont
Eurobike 2006 - Alutech
Eurobike 2006 - Norco Bikes
Eurobike 2006 - Endorfin

http://www.eurobike-exhibition.de
________________________________________

URBAN TRIALS ATTACK - одложен за во Септември
Повеќе инфо наскро...
________________________________________

URBAN TRIALS ATTACK
- Contest - 24 Avgust, Четврток - Кеј на Р.Вардар - 18:00ч
Е,хе,хе,хехе,хе хеј народе, народе чујте и почујте! На 24 ден од месецот 8-ми по ред лето господово 2006-то ќе се случи првиот бајк натпревар од овој тип во нашата земја. А тој тип е дисциплината Урбан Тријалс, односно оние со точаците што сокаат низ град ако сте ги виделе... е сега уште повеќе ќе скокаат и ќе праат финтици во добар дух и расположение. Натпреварот е во организација на EVIL BIKERS TEAM од Скопје и икс-м-к-д од Интенрет. Дојдете на кејот од реката Вардар во Скопје, каде што плоштадот Македонија се спојува со Калето преку историскиот Камени Мост кој го реновираа пред некоја година и сега не е толку историски како што беше. Ете тука од година во година се создава една нова историја, а вие драги читатели ќе имате можност да бидете дел од неа. Опростете се со своите гревови од предходната вечер, и дојдете заедно да го проследиме овој настан. Тркалото се врти...
________________________________________

Повреда од бајк.
Фааааааааааааааааааааааааак.
________________________________________

Нов Бајк Профајл
Овој пат се работи за БМХ, на повеќе имате фотки од Ацика...
________________________________________

Фотки
Стисни на сликата...
________________________________________

НОВИОТ РАМ НА ВЕШТЕР...
________________________________________

Бајк фотки од отварањето на скејтпаркот во Карпош
Стисни на сликата...
________________________________________

Дополнителна атракција на контестот на плоштад!
За време на Рексона контестот, на паузите успеавме да фатаме и по некоја фоткa од Даниел.
________________________________________

Нов бајк профајл, Вештер!
Клик овде за фотки од Вештер, а овде и за неколку нови фотки од Даниел.
Enjoy!!
________________________________________

MTfakingB Video Day!
Enjoy!!
________________________________________

BACKFLIP HEEL CLICKERS

Adam Jones објаснува триктип BACKFLIP HEEL CLICKERS. Станува збор за MOTO X трик и тоа од оние по напредните. Навистина заебан трик кој за да го помислиш да го пробаш треба да си доста искусен моторџија:) Епа клик овде и гледајте...

Поздраф!!
________________________________________

Како започнавме?

Како започнавме?

Еве се како започна.

Пред четири години во Скопје почна по интезивно да се вози Mountain Bike со што секоја недела се повише и повише се собиравме.На самиот почеток бевме пет возачи. По извесен период таа бројка се зголеми. Препуштени сами на себе почнавме да скокаме скали, ѕидчиња и некои такви тумби и скокчиња што не ни беше некаков пробле.Но откако се зголеми бројката на возачи почна и поагресивно да се вози на пример како што рипавме по три до четири скали Повеќе...

Вештер
_________________________________

Наскоро патека за планински велосипедизам Водно
Екипи од градската управа и од ЈП „Паркови и зеленило“ наскоро ќе почнат да градат патека за планински велосипедизам по сртот на Водно. Според најавите, таа ќе се протега од Средно Водно до Поштенскиот дом, а ќе биде долга 10 километри.

Од градот велат дека патеката ќе се изработува од кршен камен, а на неа ќе има препреки за скокање, серпентини и штитници за поголема безбедност на велосипедистите. Тие додаваат дека ако дозволат временските услови, проектот ќе го завршат до крајот на мај, а тој ќе ги чини околу 300.000 денари.

Освен оваа, се подготвуваат и други нови содржини во парк-шумата Водно, односно трим-патека, два видиковци и чешма. За нивната изградба ќе бидат потребни околу 600.000 денари, а парите ќе ги обезбеди Министерството за животна средина.
Извор: Време
_____________________________

Bajk Profiles >> Daniel
daniel
klik na slikata!
_____________________________

Rude Baronz New Traielrs
Miki Krsteski
Четири нови траилери од новото видео на Rude Baronz bmx тимот кое ќе излезе на есен 2006. На траилерите ќе го видите Мики Крстески кој веќе ви е познат од предходни појавувања на xmkd! Епа кликајте на сликата и гледајте...
_____________________________

Urban Trial Attack - Skopje
get in the game! videoclip
Возат Вики, Даниел и Бојан. Монтажа бај Бојан или Вештер како сакаш :). Клик овде за фотки, а овде за видео клип, или на сликата соодветно, како сакаш! :)
_____________________________

Два пара нови фотки од Spawn!
Клик на сликата...
_____________________________

Клипче
Клипче од гужвата на патот кон солунска глава и неколку скокови на кеј... клик за даунлоад!
_____________________________

ГАЛЕРИЈА - Ретроспектива 2005 број 1 - mk bike 2005
klik na slikata!
_____________________________

Bajkeri >> Spawn
klik na slikata!
_____________________________

Out_there...
mtb video galerija na snegot.... klik na slikata!
_____________________________

skateboarding

copyright © Xmkd.com 2008
a division of XMKD.com