Skateboarding in Macedonia
Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia

skateboarding
English VersionCan't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding


Бесплатна е-пошта [email protected]:

Корисничко име:

Лозинка:


Нов Корисник?

Зачлени се!

#Sk8MKD on UNDERNET!

Анкета
Кое ви е омилено место за возење скејт во Скопје?

Кеј под камениот мост.
Спменикот на мајка Тереза.
Влае.
Пошта.
Споменик „Гоце Делчев“.
Г.Т.Ц.
М.Н.Т.
Пред олимписки базен.
Аеродром
Трготекстил
Мавровка
Жена Парк
Време:
Повеќе...

Google
skateboarding
): Статии | Скејт во МК | Места за возење | Скејтери | Екстра | Дискусии | Контактskateboarding
Sk8MKD.com - Skateboarding in MacedoniaДизајн:TeamWDS.comskateboarding

Со гордост направено во Македонија


CETNIKS

Новости и Занимливости
Испрати Новост



Жоро - Crooked grind
Поздрав!!
___________________________________

Work in progress (Состојба на 21 Мај 2006)
Поздраф!!

Фотка од старите залихи...
Поздрав!!
___________________________________

Глерија - Плочник, 16 Мај 2006
Денес снимавме на плочник. Зифи правеше линија која требаше да заврши со кик флип преку 9-те скали но после 10-сетина обиди, го застана, и ја скрши даската... Неколку фотки имате на повеќе, а видео снимки во некој иден скејтбординг видео клип:) Повеќе...
Поздраф!!

Work in progress (Состојба на 16 Мај 2006)
Ајмо тазе фотки од напредокот во изградбата на скејтпаркот во карпош... почнаа да се ставаат леџовите, хендраилите и сл... залет има 2-3 метра ама тоа е тоа. Повеќе среќа за идниот скејтпарк, за сега и ова е доволно... :) Клик овде за повеќе среќа...
Поздраф!!

Live fast, die young! skateboarding videoclip
Возат Риат, Иле, Виктор помалиот, Иво, Игор, Перо, Зифи... клик тука за да го гледаш! 10 и нешо мегабајти...
Поздраф!!

DC туринг Australia!
Пред две недели скејтоборд тимот на DC фатил џенем за Австралија со една ствар у главата. 15 дена возење, серија на демоа, и заебанции. Сега се вратиле назад, турнејата поминала повеќе од успешно, а нас ни останува да отидеме на мини-сајтот направен по повод оваа турнеја и да ни течат лиги. Палома у рука и ајт....
Поздраф!!

Work in progress (Состојба на 10 Мај 2006)
Еј луѓе, топ е скејтпарков бе не заебаајте. Мислам рано е да се каже и подобро е радоста да почека додека не го видиме и пробаме комплетно готов, али ова што го видов денес е добро направено до сега. Барем така изглеа сеа за сеа. Океј точно е дека на скицата изглеа поголем али не е лош и вака. Повеќе...
Поздраф!!

NOSEGRINDS KICK ASS!
Викендов се туривме од снимање... Иле пукаше носграјндови ко луд. Наскоро клипче, а на него ќе ги гледате Иле, Зифи, Перо, Виктор, Риат и други... Till then... go out and SKATE!
Поздраф!!

Plan B Video Day!
back flip pat duffy
На левата слика го гледате првиот бексајд флип кој го спукал Дени Веј пред 80.000 луѓе, загревајќи се за мегарамп натпреварот во Мексико Сити. Покрај Дени во Мексико на мегарампот возат и Боб Брнквист кој свртел фронт флип како и Switch Mute 180 то HUGE frontside air handflip, Пјер кој направил солиден кикфлип инди 360, а секако и Rob "Wookie" Loriface кој доби оправдано отсуство од школо за да скрпи одличен frontside stalefish 360. Сето тоа преку гап од околу 15 метри од мегарампот висок околу 5-6 метри. Дешавката сеуште е во тек така да посетете го сајтот http://www.dannyway.com/ за уште по некој апдејт.

А на десната слика имате еден извореден видео клип од легендарниот Пат Дафи кој одамна не сме го виделе во ваква акција!

Епа кликајте на сликите и гледајте!
Поздраф!!

News from TWS
Taylor Orman
It's time - trailer

Новото и воедно прво видео на Circa. Клик на сликата за траилер
• Richie Jackson on Vox

• C1RCA Video Open To The Public, The Jam, Koston/Lakai Vid

• Koston on Lakai

• Demos, Premieres, And More

• Pack Your Bags Results
Поздраф!!

TWS Wednesday Woe (April 26)
Taylor Orman
Taylor Orman си заработи свиткан глужд и конци на главата али вредеше! Погледнете во последниот Wednesday Woe (April 26) клип на transworld... епа клик на сликата де :)
Поздраф!!

TWS Pin Up Of The Month: April
Name: Meriah Nelson
Hometown: All over SoCal
Current Residence: Los Angeles
Job: Model
How do you like modeling? I love it because it brings so many great opportunities and experiences. I hate "regular" jobs
Measurements: 34c-24-35
Was this the most exciting job you have ever had?: Getting paid to travel and party is always the most exciting.
Favorite Skateboarder: Tony Hawk because I grew up in Upland, Ca by where the old Pipeline used to be. He was so cool and always talked to the groms!
Single or taken: Taken
Web Site: MeriahNelson.net and Myspace.com/MeriahNelson.
Check the slideshow for more pics!
Поздраф!!

Dream videoclip
Еве едно скејт клипче за даунлоуд... клиповите се снимани претходниве две недели така да све е ново да знаете:)
ПОЗДРАВ!!

Sk8 contest videoclip
Еве видеоклипче од контестот конечно.... али иаме добра и лоша вест:) добрата е шо трае околу 14 мин али... тежи факинг 60 мега... шо да се праи толку најмалку можеше да испадне. Епа на кој не му е мака нека симиња, или пред легнуење нека го остаи компјутерот уклучен па нека симиња тој... значи се возеше у три рунди. Прво место Риат зема даска Bullet, второ место Зифи зема осовини, а трето место Симон зема тркалца. А како утешна награда, Игор кој беше последно место му дадоа комплет скејтборд и патики дури ееј па кај го има ова! :) клик на сликата за даунлоуд!
ПОЗДРАВ!!

Утре почиња изградбата на скејтпаркот!!
Идам вчера вечер на семафори да купам весник и по пут накај дома случајно заглеав една сликичка поточно таа сликата горе... Нема везе тоа, не очекував да почнат волку брзо со градењето иако беше најавено дека скејтпаркот ќе бил готов до крај на месецов... изглеа мислеле дека тогаш ќе почне да се гради:) имав неколку забелешки околу сликата горе, вака како прво сите знаеме дека не е првиот скејтпарк у мкд... веќе у мкд иаме два скејтпарка еден у велес и еден у кочани а порано имаше и на кале и на просторот каде шо е сеа рамстор. Друго, скејтпаркот не е за сите скејтери!! Скејтпаркот е за сите скејтери, блејдери, бајкери, тротинетџии и све шо е екстремно и интересно да се вози на рампи. Значи утре почиња изградбата у 11 саат сабајле. Веќе контактиравме со раководителот на овој проект и се договоривме шипките да ги ставаме накнадно да одговараат за сите спортови т.е. да можат да возат сите! Значи шипки со различни висини итн итн итн... Епа сеа остана да се надеваме дека скејтпаркот ќе биде готов у брзо време и летоска да се истуриме од возење!!!
ПОЗДРАВ!!
___________________________________________

„Фак оф ју сан оф а ган“ - скејтбординг фото сешн 16.04.2006
21 фотошотс фор 35! Бај Сефи, Перо & Иле... Клик д'пикчр 'есоол!
________________________________

Ск8бординг Контест 15.04.2006
sk8 contest gallery
Помина и вториот скејт контест за оваа година. Ако годината по март и по април се познава, тогаш може да очекуваме дека 2006 ќе биде многу интересна во поглед на скејт случувањата кај нас. Па кој победи овој пат?
1. Риат (булет даска)
2. Зифи (булет осовини)
3. Симон
(булет тркалца и лагери)
Натпреварот го судеа Марко, Иво и Василе, а наградите ги обезбеди Јунити скејтшоп!
А вас драги посетители на повеќе ве чекаат 116 живописни фотки за ултра реално да ја доживеете атмосферата и слично. Наскоро и видео клип, а и уште фотки. А до тогаш, уживајте!
Поздрав!

Faking Ollie!
Поздрав!

Уште еден ск8 бест трик контест во Сабота!
Оваа Сабота (15.04.2006) на кеј со почеток во 12:30 ќе се одржи натпревар во најдобар трик со скејтборд на новиот елемeнт. Организатор на натпреварот е Марко Илиевски, а спонзор е Unity скејтшоп кој за најдобриот трик доделува комплет Bullet скејтборд. Значи многу едноставно и јасно: идеш на кеј у сабота, се пријавуваш, правиш најбољи трик и си одиш дома со нов комплет. Што повеќе треба да се знае? А ако сепак има прашања, поставете ги на форум. Епа бидете таму!
Поздрав!

A time to shine: Chad Tim Tim
Ви го презентираме Chad Tim Tim. Премиерата на видеово е најавена за у јуни! Клик за траилер

+ wednesday woe (april 5)
Поздрав!

Нов светски рекорд на Дени Веј!
Hi, Ii'm Danny Way and i want to prove to myself that something I have visioned is possible.

Danny Way завчера направи нов светски рекорд. Скокна од врвот на џиновската гитара на Хард Рок хотелот во Вегас. Клик на сликата за екслузивно видео клипче од настанот.

It is not about world records, it is about proving to yourself that it's possible!
Поздрав!

Plan B History
Во 1991, скејтбордингот влегуваше во нова ера. Некои од најдобрите нови про скејтери сакаа да започнат нешто различно од дотогашните скејт компании и да ги изразат своите лични ставови и погледи на светот. Оваа нова компанија ја нарекоа Plan B. Проектот го водеше Mike Ternasky заедно со Danny Way, Matt Hensley, Mike Caroll, Sean Scheffey и Rick Howard. Мајк беше длабоко инволвиран во скејт индустријата, беше близок пријател на Danny Way и перфектно се вклопи во идејата за таква оригинална скејтборд фирма. Plan B беше молскавично прифатен во светската скејтборд сцена најповеќе поради уникатните видеа и го смени начинот на кои скејтборд компаниите функционираат. Додавајќи ги врвните скејтери како Colin McKay, Pat Duffy, Sal Barbier, Ronnie Bertino и Jeremy Wray во својот тим. Plan B беше компанија со која се споредуваа сите други скејт комапнии.
Во 1994, трагичната смрт на Mike Ternasky во сообраќајна несреќа, ја остави компнаијата во рацете на Danny Way и Colin McKay кои пробаа да ја продолжат работата на Мајк истовремено концетрирајќи се и на своите скејт кариери. Ова се покажа прилично тешко да се изведе со што беа приморани да ја стават фирмата Плен Би на пауза.
Во 2005, заедно со Syndrome Distribution, Plan B е повторно на сцената со нов тим од врвни скејтери како Paul Rodriguez, Pj Ladd, Danny Way, Colin McKay, Ryan Gallant и Darrell Stanton со истите идеи како и порано. Во Јануари годинава на тимот се придружува и оригиналниот член Pat Duffy кај нас многу добро познат од раните Plan B видеа како "The Questionable Video". Plan B останува во листата на топ компании во историјата на скејтбордингот со најголемо влијание во неговиот развој.
Поздрав!

Wanna learn BS ollies?
DOWNLOAD ... ke vi treba quicktime player
Поздрав!

Best trick contest '06 videoclip
DOWNLOAD
Поздрав!

el kontest gallery by don@ & mrmo
go, go, go
Поздрав!

Best trick contest '06 review by Vikend!
Клик на сликата за поголема читлива слика.
Поздрав!

el kontest gallery by dejan panovski
Go, go, go...
Поздрав!

Фотка!
Еден од најдобрите трикови на контестот...
Поздрав!

Miami Heat!
Marty Murawski, Torey Pudwill, Bobby Worrest, Lamare Hemmings, and Gabriel De La Mora took a trip down to
the MIA after Tampa Am
ВИДЕОКЛИП!
Клик за даунлоуд...



Позајмено од TWS.
Поздрав!

Контест Галерија нум ун
klik
Еве една фото галерија за почеток која излезе од апаратот со кој сликаа марко и ана. Прво место зема Перо, второ место зема Пуци, а трето место Виктор. Одлучувачка според судиите беше последната рунда. За најдобар трик на контестот беше прогласен флипот на Перо преку точак. Имаше 9 учесници и тоа: Рилинд Хоџа, Иле Стефановски, Виктор Василевски, Никола Василевски, Сефедин Азаири, Риат Азири, Филип Василевски, Петар Младеновиќ и Ермин Дупљак. Еве ги и листите како што ги пополнија судиите: Мате, Мики, Мало. Повеќе информации за контестот со видео клип, вкупно хмкд бодови по натпреварувач и уште фотки од други апарати ќе објавиме за ден-два.
Поздрав!

XMKD Sk8 Best Trick Contest 2006 Final Notice
Генерален спонзор:
Спонзори:
XMKD Bodovna Lista - klik za pogolema verzija

Вака сеа, ова горе што го гледата е бодовна листа каква што ќе си добие секој од судиите за пополнување на натпреварот. Кога сме кај судиите официјално потврдија дека на овој натпревар тоа ќе бидат Филип Матевски, Андреј Трајковски и Микаел Дуганов - сите тројца скејтери со тапија кои одлично знаат како да го оценат секој трик. Како што може да видите од листата, по барање на скејтерите направивме мали измени во бројот на обиди по рунда па така сега во втората рунда имаме 5 обиди а во третата 7, што е и логично пошто како што се ближи крајот учесниците пробуваат се потешки трикови па добро би им дошле и повеќе обиди. Се бодува со бодови од 1 до 10. Вкупните бодови на секој натпреварувач идат во Официјалната XMKD Бодовна Листа во која кумулативно се собираат бодови од сите натпревари (што ќе ги организираме во иднина) и се прави ранглиста која ќе биде постојано достапна онлајн и според неа во иднина учесниците ќе добиваат разни поволности и подршка за учество на натпревари во странство и слично.

Сеа за наградите:
Генерален спонзор на натпреварот е UNITY Скејтшоп кој доделува еден комплет скејтборд за прво место и две маички за второ и за трето место, втор спонзор е ACID WEAR кој доделува еден пар панталони за второ место, трет спозор е КАНДИТ кој доделува по една чоколада Тути Фрути од 500гр. за прво, второ и трето место, како и Канди Екстра 30гр. чоколатца на учесниците и публиката, и последен но не и најнезначаен eXtreme Sports клубот од Скопје заедно со XMKD.com, кои се појавуваат и како организатори на натпреварот, доделуваат маички за прво, второ и трето место како и налепници разбира се!

Да сумираме:
1. Прво место зима - комплет скејтборд од Unity, две маички и Кандит чоколадо Тути Фрути 500гр.
2. Второ место зима - панталони од Acid Wear, две маички и Кандит чоколадо Тути Фрути 500гр.
3. Трето место зима - две маички и Кандит чоколадо Тути Фрути 500гр.

Ако во случај на виша сила (читај дожд и слично) натпреварот биде откажан или прекинат, истиот ќе продолжи наредната недела.

12:30 - Недела - скалите на пошта (позади накај Вардар што гледаат)

Поздрав!

Нова слика од Дац!
Клик на сликата за поголема...
Поздрав!

XMKD Sk8 Best Trick Contest 2006
Значи во недела во 12:30ч праиме контест на скалите кај пошта. Натпреварот е кој ќе направи најдобар трик и тоа според следниве правила:
Се возат три рунди по три обиди, значи прво има загревање и после у прва рунда секој има право да го проба својот трик или повеќе трикови 3 пати од кои му се оценуваат сите три трикови по тежина на изведба, стил и стабилно и чисто слетување. После секоја рунда отпаѓаат 1/3 од пријавените скејтери. Значи ако има 6 пријавени по првата рунда отпаѓаат двајца, по втората уште двајца и во финале остануваат уште 2.
Наградниот фонд вклучува скејт даска, осовини, нешто облека и слично. Спонзори на натпреварот за сега се Јунити скејтшоп и Acid Wear но се преговара и со други како би се зголемил наградниот фонд. Подетално и точно што добиваат прво, второ и трето место ќе објавиме накнадно.

Нормално, натпреварот ќе се снима и слика од што покасно ќе се направи видео клип и галерија.

Пријавување за натпреварот на лице место пред почетокот.

Епа толку за сеа и вежбајте до Недела!
Поздрав!

Newsday
>>>A Time To Shine Trailer: Chris Roberts
Ви го презентираме Chris Roberts. Видеово ќе излезе во јуни.
>>>Tampa Pro 06 Best Trick
Billy Marks го зема првото место.

>>>enjoi Bag Of Suck Premiere
На 11 март 2006 Enjoi skateboards го презентираа нивното ново видео Bag of suck.
• Stefan on Nike

• Birdhouse signing, Am Getting Paid, BK's new site, etc.

• Silas on Earth, Flip Announces

• Black Label Site, The Firm Done, Dustin
Dollin Married


• Tuesday Newsday (March 14)
Поздрав!

Online Skateboard Museum.

Поздрав!

Concrete Powder. Skateboarding magazine. Canada.

Ве носиме на канадскиот скејтборд магазин со одлични фотки, стории и видеа. На него ќе најдете многу информации за локалните скејт случувања во Канада, листа на скејтпаркови, видео галерија и слично. Профи се нема што!

>>>
www.concretepowder.com

Поздрав!

Виктор
Нова слика од Виктор... и еден видеоклип од него тука>>>01
Поздрав!

Нови слики од Риат!
Клик на сликата за да ги видите останатите...
Поздрав!

Global Assault 2006
Еве траилерче да виите шо се дешаваше на Global assault 2006... контестот у кој учествуваа скејтери од целиот свет шо го организира Globe shoes co. Епа клик на сликата за трејлерот.
Поздрав!

Каде на рекреација?
Случајно го видов ова мало парче текст во весникот Вест од понеделникот... пишуе кај све се вози скејт у Скопје денеска и дека се планираат два скејтпаркови за оваа година... ќе ни се слоши бе еј!:) клик горе на сликата за поголема да прочитате поубаво... е да, многу повеќе калории се согоруваат со возењето скејт отколку со трчањето... така да сите кои шо сакаат да изгубат некое килце нека си купат даски!:))
Поздрав!

It's official *The Kayo Video* - trailer
Клик на сликата за download на траилерот! Ви треба quicktime
Поздрав!

One more day at Zena park...
Клик на сликата за download!
Поздрав!

Petar Mladenovich - mk media skater 05
Перо си ја зема наградата и си ја дупна главата. Наградата, скејтборд даска, ја обезбеди 091 скејтшоп со што уште еднаш го покажа своето директно залагање за развој на македониската скејтборд сцена.

XMKD: Па Перо што имаш да кажеш во оваа пригода?
Перо: Еј фала еј...

Видео клип тука / фотки тука
Поздрав!

Hell, that flip...
Поздрав!

Кој ве е*а сите, ја сакам вакa да изглеа скејтпаркот!
„Незнам што да речам, кој го проектирал алал нека му е, по булшит неможеше... еве еден пример горе за добар скејтпарк.“ - прати маил еден скејтер откако ги виде сликите од „то бе“ скејтпаркот кој почна да се гради во Карпош. Од овие коментари можеме да забежиме дека има и скејтери кои не се сосема задоволни од тоа што се нуди, а уште повеќе од тоа што при проектирањето не се консултирани неколку различни мислења на оние кои најповеќе ги засега скејтпаркот. Како и да е, денес добивме информација дека двајца наши истакнати скејтери деновиве лично ќе се сретнат со одгворните лица и ќе изнесат конкретни сугестии што да се смени, додаде, извади и сл. Што е до мене, само нека го направат и нека биде цел односно довршен до крај.
Поздрав!

Како ќе изгледа скејтпаркот...
Еве ви некои слики на скејтпаркот гледан од различни агли... Сликиве се земени од главниот раководител на овој проект Роберт Јанковски и да се надеваме дека стварно вака ќе го изградат и ако треба да се напраат мали исправки... нема везе еве ги сликите доле:)
СЛИКА 1
СЛИКА 2
СЛИКА 3
СЛИКА 4
СЛИКА 5
Поздрав!
_________________________________

Кидс факинг скејтбординг!
Леле леле клипов е лудница... децава растураат еј! Погледнете само како возат... кликнете на сликата за download. Клипов стварно вреди да се види! Ќе ви треба quicktime.
Поздрав!

Уште една фотка од старите залихи...
Поздрав!

News

Videos|
Fully Flared
Trailer

The first video from Lakai. Coming soon.
Neighbors Trailer
New European vid dropping in April
Streets Melbourne Trailer.
Produced by Satva Leung.

News|
• Farewell Party for Harold, Wed Woe Update

• Ben Gilley On Zero
• The Birdhouse Video
• Spring Break Yo'self, Vans Signing, & other news
• Brent Atchley Video Download
Enjoi!

Skateboard.co.yu - Нов српски скејт портал!
Од пред десетина дена на српскиот интернет се појави новиот скејтборд портал кој засега е прилично оскуден во информации но се надеваме дека ќе се среди тоа у брзо време. Како интересна вест го издвојуваме доаќањето на Quiksilver скејт тимот во Белград во март. Исто така има фотки од места за возење во Белград како например Хајат - што е гром, и скејтпаркот во АДА што е прилично тапа, односно нешто ко што беше нашиот порано...Има и видео клипчиња. У секој случај добро е да се види нова иницијатива за развој на скејтот во Србија со оглед на тоа што доста заостанува, заедно со нас, во однос на скејт сцената во Хрватска или Словенија. WWW: www.skateboard.co.yu
Enjoi!

Dwindle Video Clips
Еден тон клипој од филмовите на dwindle. Епа кликајте, има што да се види:
Almost - http://files.dwindle.com/Almostresin.mov
Blind - http://files.dwindle.com/BlindAm-Jam.mov
Darkstar - http://files.dwindle.com/DRKArmor.mov
Lighting Cores - http://files.dwindle.com/DRKLightning.mov
World Industries - http://files.dwindle.com/WorldKCandGB.mov
In 5x Enjoi:
http://files.dwindle.com/enjoibagofsuck.mov
http://files.dwindle.com/enjoipeanuts.mov
http://files.dwindle.com/enjoitechno.mov
http://files.dwindle.com/enjoiapple.mov
http://files.dwindle.com/enjoiPuzzle.mov
Enjoi!

Еве го пак Перо!
фото бај Филип Матески
Го прогласуваме за мк скејтер со најголема медиумска изложеност до сега и му доделуваме гратис скејт даска и маички и налепници. Заслужено нема што! Браво за Перо! Перо, се слушаме деновиве за наградиве да ги земеш. Поздрав!
_____________________________________________

Еве го и видеоклипот!
klip
_____________________________________________

Фото сесија со Перо и Иле - Сабота, 18.02.2006
klik
_____________________________________________

Фотка од старите залихи...
_____________________________________________

Get tricks or die tryin'
Новото Digital video featuring: Gailea Momolu, Bjorn Johnston, Jordan Hoffart, Jani Laitala, and Aaron Snyder.
Клик тука за траилер!
_____________________________________________

Skatepark in progress
Еве шо пишуе у Вест за изградбата на скејтпаркот у Карпош 4. Викаат дека ќе биде готов до април, и ќе биде изграден по светски стандарди, благодарение на Агенцијата за млади и спорт и скејтшоп Unity. Клик на сликата за поголема.
_____________________________________________

Skateboarding news
Tampa Am 2006 Video Cody McEntire wins it.
________________________________
Wednesday Woe (Jan 25)
Kyle Knoblauch gettin' his second Wednesday Woe at the old age of 16.

• Tampa Am 06 Results
• Friday Newshit
• Bag Of Suck
• Born To Win
• Security Guards, Years Around The Sun

_____________________________________________

World profiles>>>JEREME ROGERS
jereme

Birthdate: Tuesday, January 01, 1985
Hometown: Los Angeles
Residence: Los Angeles
Height: 5|8
Weight: 142
Sponsors: Girl, Billabong, DVS
Agent: ims
Years Pro: 1
Stance: goofy

ПОЈЌЕ ЗА НЕГО ТУКА

_____________________________________________

DC TEAM SESSIONS DANNY WAY’S PERSONAL MINIRAMP

gallant

Новогодишна сесија на личната мини рампа на Danny Way. Клик на сликата за галерија. Возат Danny Way, Rayan Smith и Rayan Gallant.

_____________________________________________

NEWS
_____________________________________________

Chris Cole - Thrasher Skater of The YEAR 2005 + SOTY Video!
soty2005
Вест-ва е малку постара ама мислам дека не ја објавивме. Крис се покажа најмадафака во 2005 со неговиот дел во последното ЗЕРО видео „Свежа Крв“. По повод оваа манифестација ТРЕШЕР магазинот избаци и видео наречено „13 години Скејтери На Годината“ каде преку предходно необјавени снимки е документирана кариерата на 13 добитници на оваа престижна награда: Tony Hawk, Danny Way, Arto Saari, Geoff Rowley, Tony Trujillo, Brian Anderson, Chris Senn, Bob Burnquist, Mike Carroll, Eric Koston, Salman Agah, Andrew Reynolds, и John Cardiel. Покрај ова има и бонус делови како на пример: SPONSOR ME видеото на Andrew Reynolds каде Ендрју како копиљ се труди да ги импресионира своите спонзори и тоа го прави успешно со флипови кои како и да ги врти завршуваат под неговите нозе онака како што ги замислил. Очигледно му успеало. Интервју со Мајк Керол, младиот Geoff Rowley во Ливерпул и уште еден тон интересни снимки кои ова видео го прават MUST SEE за секој скејтер и пошироко! Еве го траилерот овде! Па барајте го сеа по емулиња, мирцови и слично. Повеќе за оваа манифестација прочитајте на официјалната страна овде!
soty video
_____________________________________________

Danny Way - атлета на годината според магазинот FHM
Еве го пак и тоа заслужено. Најновио број од овој магазин полн со голи женски содржи и 4 стрни посветени на највлијателниот скејтер во светот. Пишува за џампот преку кинески ѕид и сличните мегарамп подвизи на Дени. Даваат и плен би даска фор фри за оној што ќе испрати слика од неговата најгадна повреда.
_____________________________________________

igor krshi daska so flip - video clip
click to download
klik za download!
_____________________________________________

Police story feat. PISS KIDS - video clip
click to download
Give PISS a Chance!
_____________________________________________

Top 10 Wednesday woe 2005
Кликнете тука да ги видите топ десетките од познатото Wednesday woe на Transworld Skateboarding.
Поздрав!

World Profiles >>> Kerry Getz
Kerry Getz

Birthdate: June 10, 1975
Residence: Lehighton, PA...ПОВЕЌЕ!

На повеќе имате нешо поише за кариерата на Кери и по некоја сликичка...

Поздрав!

Mike York on Dekline
Mike York и се приклучува на Dekline фамилијата!
Со гордо воодушевување, Dekline со голема гордост го добредојде Mike York во својот про тим.
"Together we will continue to set new standards of what is expected to be 'Normal.' We are excited to kick off 2006 with the addition of such a strong icon in the industry." - велат главните од Dekline. Со влагањето во тимот, Мајк им се приклучува на Matt Ball, Gareth Stehr, Zarosh Eggleston, Patrick Melcher, Ben Gilley и Matt Dove. Каков тим а?:) Клик на сликата за поголема!
Поздрав!

Saturday funny and random news

Random вести:

Angel Ramirez во Independent
Dylan Rieder и Ryan Sheckler во Mob Grip
Antwuan Dixon, Tom Penny, Erik Ellington во Supra
Silas Baxter-Neal си отиде од etnies,сега е во DVS
Скејтањето е официјално нелегално во Барселона
Alex Carolino pro за Santa Cruz
Matthias Ringstrom во Premium
Sam Hitz во Creature


Okej... сабота е, насмејте се малце! :)

Поздрав!

News from Transworld
Wednesday Woe (Jan 4)
Steve McNeal gettin his concussion on. 
• Ernie Torres Done Gone Pro
• Markovich off Blind, Miller on Stereo 3000
• Sheckler in SI's Top 10, Gailea on Osiris
Splash Trailer
The Manik Team and their Washington homeys.
• Ezekiel Team Update
Поздрав!

How to do heelflip?
За тие шо сакаат да научат како се праи heelflip, клик горе на сликата за видео клип. Ви треба quicktime.
Поздрав!

Skateboarding videoclipovi
Еве ви 3 скејт клипчиња шо можете да си ги симнете со клик на сликичката доле... секоја слика е различен клип:) епа уживајте! ви треба quicktime
Поздрав!

Skate Events-oi u Amerika - malce ligi da na ni tecat...
Поздрав!

Skateboarder mag.
Излезе најновиот број на Skateboarder списанието. Епа клик на сликичката горе да прочитате нешто повеќе за вечерта помината во затвор на Dylan Rieder, 15 работи за прерипувањето на Кинескиот Ѕид итн...
Поздрав!

KALIS IN MONO
Josh Kalis
Погледнете го скртениот делот на Josh Calis во новото видео излезено од Sovereign Sect со наслов Habitat "Regal Road" / Alien Workshop "Kalis In Mono." На клипот ќе видите снимки кои Кали ги средил во последниве 2 години, а воедно и ќе ѕирнете парче од целиот дел на Калис во новото Alien Воркшоп видео. Епа клик овде...
Поздрав!

News in general
- New Cliche video, Hello Jojo, premiering in January.
- New Alien Workshop/Habitat promo video featuring the Habitat Regal Road tour and a full-length Josh Kalis part.
- New enjoi trailer for their forthcoming video, Bag Of Suck.
- Matix Rack A Few pro rail contest coming in January at ASR. Ten thousand dollar first place prize.
Поздрав!

411 Volume 13 Issue #4
Еве излезе и најновото видео од 411... клик на сликата да го ѕирнете трејлерот!
Поздрав!

Hardflips with Alex Schmidt
Еве едно клипче за сите шо сакаат да научат како да праат hardflip. Името на флипот кажува се, затоа и ви го прикажуваме ова клипче кај шо овој дечково горе (Alex Schmidt) ни покажува како се праи овој трик (демек он многу добро го знаел:-)) клик на сликата да го видите клипчето или доле на линкот
http://www.skateboarding.com/skate/video/0,23430,1140753-986677,00.html
поздрав!

World Profiles >>> Andrew Reynolds
Name: Andrew Reynolds
Date of Birth:: Jun 06, 1978
Birth Place:: Lakeland, Florida USA
Current Residence:: Hollywood, California USA
Skating Since:: Age 9
Hobbies:: Pile stylin' it till late afternoon, watching the Simpsons
Favorite Trick:: Frontside kickflips
Favorite Video:: This Is Skateboarding, Mouse, Sorry, The End

Клик тука да го погледнеш целиот негов profile!

_____________________________________

Nothing to lose videoclip by XMKDvideo
klik na slikata za download na klipcevo... enjoy:)
_____________________________________

 
 
skateboarding

copyright © Sk8MKD.com 1999-2008
a division of XMKD.com